Madrid

Sànchez denuncia "represàlies" a la presó pel seu missatge de campanya

RedaccióActualitzat

Jordi Sànchez, número dos de Junts per Catalunya per Barcelona a les eleccions del 21D, ha denunciat aquest dissabte haver patit "represàlies" a la presó de Soto del Real, Madrid, després que ahir es va emetre un missatge seu gravat en el míting de Junts per Catalunya, a Barcelona.

El seu advocat, Jordi Pina, ha explicat que Sànchez va ser objecte la matinada d'un exhaustiu "registre" a la cel·la, a la recerca d'algun telèfon mòbil amagat, i després va ser traslladat a un altre mòdul de la presó.

Una de les sorpreses del míting central de Junts per Catalunya de divendres al pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona, ​​va ser l'emissió d'un missatge amb so telefònic de Jordi Sànchez, gravat des de la presó de Soto del Real, en el qual va demanar donar suport a la candidatura que encapçala Carles Puigdemont i va qualificar Inés Arrimadas, Miquel Iceta i Xavier García Albiol de "ximples útils" de Mariano Rajoy.

Abans del míting, en els cartells s'anunciava la participació, sense especificar en quin format, de Sànchez, i ell ja va alertar al seu advocat que "de sobte li havien posat un funcionari que el seguia com la seva ombra".

Sànchez, segons ha relatat Pina, va fer una instància a la presó per preguntar si aquesta vigilància es devia a un problema de seguretat que el pogués afectar.

Ja a la nit, després del míting al pavelló de la Vall d'Hebron, segons ha explicat Sànchez al seu advocat, dos funcionaris van entrar a la cel·la i van procedir a realitzar un "registre personal" per comprovar si portava a sobre un telèfon mòbil.

Els funcionaris, ha assenyalat Pina, van registrar a fons la seva cel·la i les dues cel·les contigües "fins passada la una de la matinada", "però, evidentment, no van trobar cap telèfon mòbil amagat".

Malgrat que "algun mitjà de comunicació havia dit que Sànchez havia entrat en directe" en el míting de Junts per Catalunya, Pina ha indicat que el missatge emès havia estat gravat prèviament per una persona a qui Sànchez està autoritzat a trucar, amb un telèfon de la pròpia presó i dins el règim de comunicacions que li està permès, de manera que "no hi ha cap il·legalitat":

 

"Sànchez no té prohibida la comunicació amb l'exterior, pot trucar-me a mi, la seva família i alguns telèfons autoritzats. En una d'aquestes trucades, la persona amb la qual es comunicava, en lloc de copiar a mà les seves paraules, va gravar el missatge i va ser aquesta nota de veu la que es va emetre a l'acte".

Malgrat que aquesta gravació "no pot estar prohibida", segons Pina, el número dos de Junts per Catalunya ha estat objecte de "represàlies" en "venjança" per la seva irrupció en el míting d'aquest divendres.

A més dels registres, Sànchez ha estat traslladat del mòdul 1, "un dels més tranquils i segurs" de Soto del Real, al mòdul 8, que "no és el mateix", i amb el canvi de companys i d'entorn que això implica.

 


"Canviar de mòdul és com tornar a entrar a la presó", ha al·legat Pina, que interpreta la mesura com un "càstig" a Sànchez, que "ja havia patit quatre canvis de cel·la" anteriorment.

La intenció de Sànchez, ha avançat Pina, és demanar explicacions a la jutge de vigilància penitenciària sobre aquests fets. 

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21D
Anar al contingut