Primera Divisió

El Barça torna a la crua realitat i s'allunya d'Europa en caure golejat contra el Dépor per 2-4

El Barça ha tornat a mostrar la seva pitjor cara en la Lliga i ha encaixat una contundent derrota al Camp Nou contra el Deportivo, per 2-4, que l'allunya encara més de les posicions de la Copa de la UEFA. Tot i que, al descans, s'hi ha arribat amb un 2-1 favorable als blaugrana, els homes d'Antic han fet una segona part desastrosa, cosa que ha aprofitat el Dépor per fer la volta al marcador, amb dos gols del "pichichi" Makaay i un de Sergio. Saviola, que ha estat expulsat d'una manera bastant rigorosa, es perdrà el pròxim partit de Lliga al Bernabéu.

El partit no podia començar millor per als interessos del Barça, ja que, en el primer minut, els blaugrana s'han avançat en el marcador amb un bonic gol de vaselina de Saviola, que ha aprofitat una assistència de Kluivert. El Dépor s'ha despertat aviat i ha començat a crear perill per les bandes, amb les pujades de Romero i Manuel Pablo. En el minut 9, Valerón ha provat d'imitar Saviola amb una rematada de cullera que ha fregat el pal de Bonano. En el minut 16, els gallecs han empatat en una jugada afortunada. Després d'un llançament de falta de Makaay, la pilota ha rebotat a la tanca defensiva i ha quedat morta als peus de Scaloni, que, tot sol en l'àrea petita, ha afusellat Bonano. Tot i que el Deportivo ha aconseguit el control del partit, en el minut 24, el Barça s'ha tornat a posar al capdavant en el marcador, amb un gran gol de Motta, que ha engaltat un impressionant xut des de la frontal, que ha entrat per l'escaire de Juanmi. Amb el 2-1, els blaugrana han volgut sorprendre el Dépor amb ràpids contraatacs i, en el minut 30, Pérez Burrull ha perdonat l'expulsió a Romero, que hauria d'haver vist la segona targeta groga per una falta sobre Overmars. En un nou contraatac blaugrana, en el minut 36, Saviola ha caigut a l'interior de l'àrea, però l'àrbitre ha mostrat targeta groga al davanter argentí per haver simulat la falta, davant de la protesta general del públic del Camp Nou. Abans del descans, el Dépor ha creat perill amb dos xuts de Sergio i Makaay, que no han alterat el 2-1, després d'una primera part trepidant. A la represa, el guió del partit no ha canviat i, en la primera arribada de perill de la segona meitat, el Deportivo ha empatat, en el minut 50. Makaay, el "pichichi" de la Lliga, ha batut Bonano amb un precís cop de cap, que ha agafat el porter blaugrana a contrapeu. Amb el Dépor dominant còmodament la possessió de la pilota, Antic ha buscat un revulsiu fent entrar Luis Enrique en el lloc de Gerard, en el minut 62. Només un minut després, en un rapidíssim contraatac, els gallecs han fet el 2-3, amb el segon gol de Makaay, que ha driblat la sortida de Bonano i ha marcat a porta buida, tot i l'intent de Puyol de desviar l'esfèrica sota els pals. En el minut 66, el Deportivo s'ha quedat amb deu jugadors per l'expulsió de Romero, que ha vist la segona targeta groga per haver agafat Saviola de la samarreta. Set minuts després, Pérez Burrull ho ha compensat i ha expulsat Saviola, que s'ha emportat la pilota amb les mans intencionadament. En el minut 75, ha arribat la sentència gairebé definitiva, amb el 2-4 que ha fet l'exespanyolista Sergio, que ha batut Bonano amb un bonic xut de rosca des de la frontal. Mentre el públic del Camp Nou desfilava, el Barça ha estat a punt de reduir distàncies, quan faltaven tres minuts per al final. Després d'una centrada de Luis Enrique que ha picat el pal, el refús ha acabat als peus de Kluivert, que, a boca de canó, ha xutat al cos de Juanmi. Aquesta nova derrota al Camp Nou complica el futur europeu del Barça per a la temporada que ve, mentre que el Deportivo se situa a només tres punts del Reial Madrid, a l'espera de l'enfrontament entre els blancs i la Reial Societat a Anoeta.