El Barça goleja el Vila-real amb un Ronaldinho estel·lar i es consolida en el lideratge en solitari (4-0)

El Barça s'ha refermat en el lideratge en solitari de Primera Divisió després de golejar el Vila-real al Camp Nou per 4-0. Ronaldinho ha inaugurat el marcador en el minut 34 transformant un penal molt protestat pels visitants de Cygan sobre Gudjohnsen i ha fet el seu gol número 50 a la Lliga. Sense Riquelme, els groguets han estat una joguina en mans dels blaugranes, que a la represa han sentenciat amb tres gols més de Gudjohnsen, Iniesta i Ronaldinho, que ha tancat la golejada amb una rematada espectacular de xilena.

El mallorquí Jorge Lorenzo, campió del món dels 250cc, ha fet el servei d'honor abans de começar el Barça-Vila-real al Camp Nou. Tot i que els visitants han donat els dos primers avisos sobre la porteria de Valdés per mitjà de José Mari i Cani, la primera part ha estat un autèntic monòleg blaugrana. Amb un Ronaldinho molt actiu i motivat, el Barça ha tingut el control de la pilota i Deco ha creat la primera ocasió de perill amb un xut que ha tocat un defensa i Gudjohnsen ha estat a punt d'aprofitar-ne el refús.

Després d'uns minuts de clar domini blaugrana però sense arribades de perill a l'àrea del Vila-real, Ronaldinho ha pogut inaugurar el marcador al minut 29 amb un cop de cap fregant el pal a la sortida d'un córner. I només quatre minuts després s'ha produït la jugada polèmica del partit. Pérez Lasa ha xiulat un penal de Cygan sobre Gudjohnsen molt protestat pels visitants i Ronaldinho ha transformat la pena màxima amb un xut molt ajustat. D'aquesta manera, el crac brasiler ha fet el seu gol número 50 amb la samarreta blaugrana a la Lliga. Amb l'1-0 el Barça ha jugat els seus millors minuts, i Ronaldinho i Deco han tingut dues clares ocasions per fer el segon. Barbosa també ha estat providencial i ha volat per desviar a córner un cop de cap de Gio en una acció espectacular.

En la represa, el Barça ha continuat dominant a plaer i Gio ha xutat massa creuat en la primera ocasió de la segona part. Deco també ho ha provat amb una vaselina que s'ha perdut per sobre del travesser després d'una gran jugada ofensiva dels homes de Rijkaard. I en ple festival blaugrana, en el minut 54 ha arribat el 2-0. Després d'una falta servida per Ronaldinho, Iniesta ha recollit el refús de la tanca defensiva i la seva centrada al segon pal l'ha rematat de cap Gudjohnsen al fons de la xarxa. Els jugadors del Vila-real han protestat a l'àrbitre perquè Guille Franco estava estès sobre el terreny de joc però el gol ha pujat al marcador.

Els groguets no han reaccionat i el Barça ha jugat amb molta comoditat davant un rival desaparegut i que ha acusat en excés la baixa de Riquelme. Tot i un tímid avís de Forlán per reduir distàncies, Giuly ha pogut fer el tercer però ha estat massa lent i Barbosa li ha guanyat la partida. Zambrotta, que ha completat el seu millor partit com a blaugrana, ha assistit cap a Iniesta, que amb una rematada acrobàtica ha fet el 3-0 en el minut 70, un gol molt celebrat a la banqueta.

Amb el partit completament sentenciat, el Vila-real ha tingut una claríssima oportunitat per fer el gol de l'honor. Valdés ha desviat en primera instància la rematada de Marcos Senna i en el refús, Forlán ha estavellat la pilota la pal. Tot i aquest ensurt, el públic del Camp Nou ha disfrutat del joc del seu equip i, a dos minuts del final, Ronaldinho ha regalat una obra d'art a l'afició blaugrana amb el definitiu 4-0. El crac brasiler ha culminat el marcador final amb un golàs de xilena, s'ha situat com a "pichichi" en solitari i a més ha certificat el millor inici de la història del Barça a la Lliga.