El 50è Festival de Sitges escull 'Dràcula' com a eix central

El 50è Festival de Sitges escull 'Dràcula' com a eix central

El 50è Festival de Sitges escull 'Dràcula' com a eix central

Primeríssim primer pla del director del Festival de Sitges, Àngel Sala, somrient mentre atén els mitjans de comunicació. Imatge del 14 d'octubre de 2016 (horitzontal)

Primeríssim primer pla del director del Festival de Sitges, Àngel Sala, somrient mentre atén els mitjans de comunicació. Imatge del 14 d'octubre de 2016 (horitzontal)

ACN Sitges.-L'edició 2017 del Festival Internacional de Cinema Fantàstic servirà per celebrar els 50 anys del certamen i ho farà amb 'Dràcula' com a eix central. Ho ha desvetllat aquest divendres el director, Àngel Sala, senyalant que es tracta d'un personatge "mític i absolutament decisiu en la història del cinema i de la literatura fantàstica". Paral¿lel a aquest leitmotiv, Sala ha apuntat que hi haurà un altre element insígnia centrat en el 50è aniversari, el qual ha mantingut en secret, alhora que ha avançat que el Festival 2017 tindrà un Padrí que es donarà a conèixer aquesta mateixa tardor. Pel que fa a l'edició d'enguany, el festival encamina la recta final mantenint la xifra d'entrades venudes l'any passat a aquesta alçada, amb 73.000 espectadors.

Sala ha destacat l'elecció de 'Dràcula' com a eix central de la 50a edició del Festival de Sitges senyalant que és una obra que ofereix "personatges molt romàntics en un sentit molt fosc", alhora que ha destacat la transcendència que ha tingut aquesta història tant en el cinema com en la literatura.De cara al 2017, el director del certamen també ha avançat que hi haurà referències al 40è aniversari d'Star Wars' i ha promès "més d'un plat fort". Així, ha assegurat que estan preparant una edició "molt potent a nivell de presències i dels títols que proporcioni la collita de l'any". De les cintes que l'organització té en ment, només ha anunciat que 'Blade Runner (amb estrena prevista pel 5 d'octubre) és una de les "pel¿lícules objectiu".Tot un any de celebracióSimultani a l'edició del 2017, Àngel Sala vol donar protagonisme i entitat pròpia al 50è aniversari, el qual ha garantit que es celebrarà durant tot un any sencer. Tant és així que ja hi ha els primers actes programats per a aquest mateix novembre, just quan encara serà molt recent l'edició d'aquest 2016.A l'espera de conèixer quin serà el motiu insígnia de l'aniversari, Sala ha explicat que nomenaran un Padrí internacional, del qual només ha deixat entreveure que "és una persona estimada per tots, molt gran en tots els sentits". Sense anar més enllà, ha demanat mantenir l'enigma durant unes setmanes, a l'espera de l'anunci oficial."Públic tremendament fidel"Pel que fa a l'edició d'enguany, el Festival de Sitges es troba ja a la recta final, a menys de 24 hores de conèixer el palmarès. A aquestes alçades de la programació, Àngel Sala ha celebrat el fet d'haver igualat el nombre d'assistents que s'havien registrat en aquest punt del festival durant l'edició anterior, amb 73.000 entrades venudes. "Tenim clar que el públic és tremendament fidel al model de festival", ha destacat, posant èmfasi a la "interacció" de la gent amb les pel¿lícules i les activitats paral¿leles.Finalment, Sala ha defensat que el Festival de Sitges necessita estar amatent als canvis, i ha senyalat la importància de seguir treballant les properes edicions sobre la relació entre el cinema i la televisió. "Estem contents però no satisfets perquè volem explorar nous àmbits", ha conclòs.