Vista aèria de la zona afectada per l'incendi de Sant Joan de Labritja (Foto: EFE)
Vista aèria de la zona afectada per l'incendi de Sant Joan de Labritja (Foto: EFE)
Eivissa

Eivissa vol recuperar la normalitat amb l'obertura de l'escola i les carreteres de la zona afectada pel foc

A Sant Joan de Labritja, al nord d'Eivissa, es comença a recuperar la normalitat amb la obertura parcial dels serveis públics a les carreteres tallades i de l'escola de la localitat que va haver de ser evacuada en declarar-se l'incendi dimecres passat. Tot i que el foc continua amb el "focus confinat" dins dels seu perímetre, tal com va comunicar la Direcció General d'Emergències, i que encara no es pot donar per controlat, la situació es manté "estable" i, pel que sembla, no anirà a més.

Actualitzat
L'escola de Sant Joan de Labritja va haver de ser evacuada quan va començar l'incendi dimecres passat, i des d'aleshores havia estat tancada. Aquest matí, però, s'hi han pogut reprendre les classes, després que els serveis d'emergència han confirmat que no hi havia cap perill. A més, l'operatiu ha acordat l'obertura dels serveis públics dels tres trams de carretera afectats que encara tenien l'accés restringit a la zona, tot i que s'hi mantindran els controls per afavorir la seguretat de les persones i facilitar les tasques dels efectius i vehicles d'emergència que són a la zona.

La situació "d'estabilitat" declarada aquest cap de setmana per la consellera balear d'Interior en funcions, Pilar Costa, ha propiciat que s'hagin retirat de la zona 86 militars de la Unitat Militar d'Emergències, 20 especialistes de València i 15 bombers de Catalunya.

La zona afectada es mantidria al voltant d'unes 1.400 hectàrees, mentre el nombre d'hectàrees cremades seria inferior, al voltant d'unes 1.000.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut