Sant Sebastià

Eduard Fernández, millor actor d'un festival de Sant Sebastià dominat pel cinema asiàtic

RedaccióActualitzat

El palmarès de la 64a edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià ha estat generós amb el cinema asiàtic.

Un jurat presidit pel director danès Bille August ha atorgat el premi a la millor pel·lícula al director xinès Feng Xiaogang per "I Am Not Madame Bovary", un drama centrat en la lluita d'una dona contra la burocràcia del seu país perquè li anul·lin el divorci. 

L'actriu protagonista del film, Fan Binbing, gran celebritat al seu país, ha guanyat la Concha de Plata a la millor actriu.

 

Un altre premi gran ha estat per al sudcoreà Hong Sang-soo, que ha guanyat la Concha de Plata al millor director amb "Yourself and yours", un film que reflexiona sobre les dificultats de les relacions de parella.

 

El català Eduard Fernández s'ha endut la Concha de Plata al millor actor per la seva interpretació de l'espia Francisco Paesa al film "El hombre de las mil caras".

 

El premi al millor guió se l'han endut Isabel Peña i Rodrigo Sorogoyen pel seu treball a "Que Dios nos perdone".

El premi a la millor fotografia l'ha guanyat Ramiro Civita per "El invierno".

 

I el premi especial del jurat se l'han endut, "ex aequo", "El invierno", d'Emiliano Torres, i "Jatten", de Johannes Nyholm.

I el guanyador de la secció Zabaltegi-Tabakalera, que des d'aquest any té també guardó propi, ha estat per a "Eat That Question: Frank Zappa In His Own Words", de Thorsten Schütte.

La pel·lícula xilena "Rara", "opera prima" de Pepa San Martín, ha guanyat el premi Horizontes Latinos.

Finalment, el premi del públic ha estat per a la vencedora de l'últim festival de Canes, "I, Daniel Blake", del director Ken Loach.
 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut