Madrid

Duran i Lleida diu que si no treu representació al Congrés haurà de "deixar pas a altres"

Tot i això, s'ha mostrat convençut que el seu partit serà l'única força "procedent del catalanisme polític" amb capacitat d'interlocució que hi haurà al Congrés

RedaccióActualitzat

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que torna a concórrer a les eleccions generals del 20 de desembre com a número 1 per Barcelona, ha assegurat que si els electors no premien amb els seus vots la formació que representa i la deixen fora del Congrés dels Diputats espanyol, haurà de "deixar pas a altres".

Tot i això, ha afegit que encara que ell fes aquest pas, Unió seguiria existint i que, en el futur, tornaria a tenir presència institucional.

Durant la seva intervenció al Fòrum Europa organitzat per Nova Economia, el candidat d'Unió s'ha mostrat convençut, però, que el seu partit serà l'única força "procedent del catalanisme polític" amb capacitat d'interlocució que hi haurà al Congrés en la pròxima legislatura. Duran creu que Unió veurà recompensats els "matisos" que sempre ha defensat a l'hora d'exercir com "partit de grisos" i que obtindrà escó en les Corts perquè part de la societat catalana comença a "adonar-se" que l'escenari obert per JxSí i la CUP no és el que ells desitjaven.

"No es tracta tant de mediar, es tracta que el referent del catalanisme polític que no vol trencar sinó buscar solucions estigui present", ha dit.

El líder democristià també s'ha definit com a catalanista fins a la mort:

"Sóc catalanista, ho seré fins al dia que em mori i no em canviaré de partit, ningú em podrà discutir la coherència."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut