Barcelona

Dotze menors més ingressats per enterovirus

Actualment, hi ha 29 menors hospitalitzats, 8 més que ahir

RedaccióActualitzat

Segons l'última actualització del departament de Salut, aquest divendres a la tarda, hi ha 29 menors hospitalitzats per enterovirus amb afectació neurològica a diferents hospitals de Catalunya. Quatre d'aquests menors són a l'UCI. Des d'ahir, hi ha hagut 12 ingressos nous i 4 altes. 

En total, en les últimes setmanes, se n'han detectat 60 casos. La majoria evolucionen favorablement, tal com explica el cap del Servei de Pediatria de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, Carles Rodrigo:

"En general la majoria dels casos per enterovirus són lleus i, encara que tinguin una afectació neurològica, majoritàriament no comporta problemes significatius."

Els centres hospitalaris han notat només un lleuger repunt en les visites pediàtriques d'urgència. En canvi, el que sí que ha crescut és el nombre de consultes al telèfon del 061 de CatSalut Respon, que en les últimes 48 hores ha atès 330 persones per consultes relacionades amb l'enterovirus. Sobretot, es pregunta per la simptomatologia, les mesures preventives i els mecanismes de contagi d'aquests virus.

L'equip del 061 CatSalut Respon, actiu durant les 24 hores dels 365 dies de l'any, s'ha reforçat amb metges i infermers per donar millor resposta a la preocupació que ha generat aquest brot.

 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut