Rodrigo sobre l'enterovirus: "N'hi haurà més casos, però la immensa majoria seran lleus"

El cap de Pediatria de l'Hospital Vall d'Hebron, que lidera el grup de seguiment del brot, afirma que és un virus que està present des de sempre i no es pot fer res per evitar-lo

Actualitzat

El cap de Pediatria de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, Carlos Rodrigo, ha afirmat que hi haurà més casos de nens afectats per l'enterovirus que produeix afectacions neurològiques, però que, més enllà d'adoptar mesures bàsiques d'higiene, no cal alterar la vida quotidiana de les famílies perquè això no els podrà evitar. Rodrigo, però, ha volgut tranquil·litzar tothom:

"Com que ara estem enormement atents, la més mínima manifestació que pugui tenir a veure amb afectació neurològica la detectarem, hi estarem a sobre. N'hi haurà més casos, la immensa majoria dels quals seran molt lleus, d'aquells que està bé que ho sapiguem però que tampoc hi hagués hagut grans diferències entre saber-ho o no. El que passa és que, si n'hi ha molts, sempre hi ha molt més risc que algun cas, aïllat, excepcional, tingui alguna gravetat especial."

Rodrigo, entrevistat a "Els matins" de TV3, ha afirmat que, comparativament, l'epidèmia de bronquiolitis que hi ha hagut aquest hivern ha estat molt més greu que aquest brot d'enterovirus.

No hi ha vacuna, encara

El cap de Pediatria del Vall d'Hebron, que encapçala el grup de seguiment del brot des que el seu hospital el va detectar, fa més o menys un mes, ha explicat que ha afectat nens d'entre pocs mesos i fins a 6 anys. A pesar d'això, no es pot dir que sigui una malaltia restringida a aquestes edats, però és molt difícil d'agafar amb més edat o d'adult perquè ja es tenen anticossos del virus, perquè pràcticament tothom ja hi ha estat en contacte abans.

Rodrigo ha afegit que quan els van arribar els primers casos greus van buscar si hi havia algun medicament per tractar-los, però no en van trobar cap al mercat perquè els que hi havia els han retirat per poc eficaços i contraproduents. Segons ha dit, fa anys que hi ha línies de recerca per trobar una vacuna, però encara sense èxit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut