El síndic actuarà d'ofici per investigar la gestió de Salut
El síndic actuarà d'ofici per investigar la gestió de Salut
Barcelona

El Síndic de Greuges actuarà d'ofici per investigar la gestió del Departament de Salut amb el brot d'enterovirus

Rafael Ribó es reunirà amb el conseller de Salut, Toni Comín, a principis de la setmana que ve, per valorar si s'ha actuat de manera adequada

RedaccióActualitzat

El Síndic de Greuges ha anunciat que actuarà d'ofici per investigar la gestió del Departament de Salut amb el brot d'enterovirus, tant en l'aplicació dels protocols mèdics com en la manera en què s'ha informat a l'opinió pública.

Rafael Ribó es reunirà amb el conseller de Salut, Toni Comín, a principis de la setmana que ve per poder valorar si s'ha actuat de manera adequada:

"No podem dir si s'ha fet bé o no perquè ens falta disposar de la informació necessària. Puc plantejar que és pràcticament segur que dilluns o dimarts de la setmana vinent tindrem una reunió amb la gent de la conselleria on podrem tenir ja una primera resposta".

Salut no va informar la població de l'existència de nens amb afectacions neurològiques d'enterovirus fins dues setmanes després de detectar-se'n els primers casos.

I ho va fer enviant una nota amb molt poques dades als mitjans de comunicació aquest dimecres al vespre. No va ser fins 40 hores després que va convocar una roda de premsa per donar detalls sobre el brot víric.

El Síndic també ha demanat informació sobre les circumstàncies de la mort d'un nadó a Reus que aquest dijous el departament de Salut va vincular, molt probablement, a l'enterovirus.

Situació del brot víric d'enterovirus

Els casos detectats pel brot de l'enterovirus a Catalunya han arribat a la seixantena. Segons un últim balanç que acaba de fer públic Salut, hi ha 29 menors hospitalitzats amb afectació neurològica a diferents centres del país, 4 dels quals estan ingressats a la Unitat de Cures Intensives.

La resta de casos evolucionen bé, amb quadres lleus com febre o erupcions cutànies. Des que va sortir a la llum aquest brot, dimecres al vespre, el 061 de Catsalut Respon ha atès 330 persones per consultes relacionades amb l'enterovirus.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut