Barcelona

Dos nens de 5 anys s'escapen d'una escola del barri Gòtic de Barcelona, agafen els Ferrocarrils i acaben a Valldoreix

El Consorci d'Educació de Barcelona i els Mossos investiguen el cas per saber com van escapar del centre

RedaccióActualitzat

Un nen i una nena de 5 anys, alumnes de P-4 d'una escola del barri Gòtic de Barcelona, es van escapar del centre i va agafar els Ferrocarrils de la Generalitat en un viatge que els va portar fins a l'estació de Valldoreix, a Sant Cugat del Vallès.

Els nens són alumnes de l'Escola Àngels Baixeras, al barri Gòtic de Barcelona. Una de les famílies ja ha denunciat l'escola.

Una aventura amb final feliç

Segons explica el Consorci d'Educació de Barcelona, aquest dijous a les 13.20 van sortir de l'escola sense que ningú se n'adonés. Al cap de deu minuts, les monitores del menjador els van trobar a faltar i van donar l'alerta. Els van buscar per tota l'escola i van acabar avisant els serveis d'emergència.

 

Segons el Consorci, la porta del centre estava tancada, però els nens van obrir els baldons i van sortir. Els dos petits van anar caminat fins a plaça Catalunya. Un trajecte de més d'un quilòmetre, d'uns 15 minuts de durada. Allà van agafar els Ferrocarrils en direcció a Sant Cugat, on viuen els familiars d'un dels menors.

 

Eren les 13.40 del migdia, els nens feien 20 minuts que estaven sols. Fins llavors ningú havia alertat de dos nens que caminaven sols pel carrer, entraven en una estació i es colaven en un tren. Va ser llavors, un cop a dins del comboi, que un passatger es va adonar de la seva presència i va avisar els Mossos d'Esquadra.

El passatger va portar els nens a la parada de Valldoreix, on va acabar el viatge dels dos menors. Els dos infants estaven perfectament de salut. A tres quarts de tres de la tarda, els nens van arribar a la comissaria dels Mossos de Sant Cugat, on van ser recollits per les famílies, la directora del centre, i la tutora dels menors.

 

Investigació en marxa i denuncia a l'escola

Una de les famílies dels menors que es van escapar ha presentat una denúncia contra el col·legi per una possible negligència en la custòdia del seu fill.

El Consorci d'Educació de Barcelona i els Mossos investiguen el cas per saber com van escapar del centre, van arribar fins a l'estació i van agafar el tren sense que ningú se n'adonés ni digués res.

En un comunicat, el Consorci d'Educació "lamenta profundament" els fets i explica que ha obert un expedient informatiu "per clarificar els fets i dirimir les possibles responsabilitats que se'n derivin".

L'escola ha anunciat que revisarà les mesures preventives per evitar que es puguin produir més fugues de menors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut