Segòvia

Dos municipis inclosos a la llista oficial neguen interès pel cementiri nuclear

Tretze municipis de tot l'Estat aspiren a allotjar el cementeri de residus nuclears. Això, segons la llista oficial del Ministeri d'Indústria, que s'ha difós aquest dimecres a la tarda. Poc després, dels dos candidats, dos pobles de Segòvia, han negat estar-hi interessats. Són Campo de San Pedro i Santiuste de San Juan Bautista. Entre la resta d'aspirants hi ha la candidatura catalana d'Ascó i la de Zarra, al País Valencià, i pobles de Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Extremadura.

Actualitzat
L'alcalde de Campo de San Pedro, José Antonio Martín (PSOE), ha negat haver presentat la candidatura per al Magatzem Temporal Centralitzat de residus nuclears. El consistori ja va informar el 24 de gener que no hi optaria per la pressió social, malgrat que des de l'Ajuntament el defensaven per donar "impuls a la desesperada al municipi i la comarca". El poble té 380 habitants.

La segona negació és la de Santiuste de San Juan Bautista, municipi que va arribar a presentar la sol·licitud però que dimarts, després d'un ple municipal, va demanar que la retiressin per unanimitat de tots els regidors. També en aquest cas la pressió dels habitants i dels municipis veïns ha influït en la decisió.

Si es descompten aquests dos candidats, en quedarien 11 a la llista oficial. A banda d'Ascó, a la Ribera d'Ebre, i Zarra, a la Vall d'Aiora, a l'interior de la demarcació de València, hi ha Santervás de Campos i Melgar de Arriba, tot dos a Valladolid; Yebra, a Guadalajara; Villar de Cañas, a Conca; Torrubia de Soria; Villar del Pozo, a Ciudad Real; Congosto de Valdavia i Lomás de Campos, a Palència, i Albalá, a Càceres.

A través d'una nota oficial, el Ministeri d'Indústria ha destacat que les tretze candidadutes rebudes demostren el gran interès que ha despertat el magatzem temporal de residus nuclears. A més, el Ministreri agraeix la disposició i el desenvolupament transparent i democràtic amb el qual s'ha dut a terme el procés als ajuntaments que s'han presentat.

A partir d'ara, una comissió interministerial analitzarà les candidatures rebudes i publicarà en els pròxims dies una llista amb el nom de les poblacions admeses i les que n'han estat provisionalment excloses.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut