Copenhaguen

Dinamarca confiscarà els objectes de valor dels refugiats per finançar-ne l'acollida

Es tracta d'un projecte de llei per reformar la llei d'immigració que ha aixecat molta polèmica entre les organitzacions humanitàries, l'oposició i alguns crítics, que ja l'han associat a l'espoli als jueus durant l'Alemanya nazi

RedaccióActualitzat

El govern de Dinamarca ha obtingut aquest dimecres la majoria parlamentària necessària per modificar la llei d'immigració. Els partits conservadors s'han posat d'acord amb els socialdemòcrates de l'oposició per incorporar-hi noves mesures a partir d'un projecte de llei.

Entre els canvis, que han aixecat molta controvèrsia, hi ha la possibilitat de confiscar objectes de valor als refugiats, amb el suposat objectiu de finançar-ne l'acollida. Es preveu confiscar pertinences que superin els 1.300 euros (10.000 corones daneses), excloent les que tinguin un valor afectiu, com per exemple anells de compromís i fotos de familiars. Les autoritats també decomissaran els diners en efectiu que superin la mateixa quantitat.

Al principi estava previst confiscar els objectes que superessin els 400 euros (3.000 corones daneses), però finalment el ministre d'Integració, Inger Stojberg, va elevar-ne la xifra.

Amb la reforma d'aquesta normativa el govern danès autoritza les autoritats per escorcollar l'equipatge dels qui demanen asil. Aquestes mesures comporten una sèrie de dubtes, entre ells la seva legalitat i la manera com s'aplicarà aquesta nova normativa.

Les organitzacions humanitàries i l'oposició han criticat molt aquests canvis i ja han recollit milers de firmes de suport. Consideren que acollir d'aquesta manera les persones que fugen de règims totalitaris i de la violència és indignant. Fins i tot, alguns crítics han associat les mesures amb l'espoli als jueus durant l'Alemanya nazi, fet que va motivar la dimissió de l'eurodiputat Jens Rohde.

Es tracta d'un projecte de llei que es debatrà al Congrés danès el mes que ve. Dinamarca, del gener a l'octubre de l'any passat, va rebre uns 13.000 refugiats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut