El servei d'urgència de l'Arnau de Vilanova de Lleida
El servei d'urgència de l'Arnau de Vilanova de Lleida
Lleida

Detingut un auxiliar d'infermeria de l'Hospital Arnau de Vilanova acusat de causar un coma a un pacient

L'auxiliar hauria injectat al pacient un sedant que afecta el sistema nerviós central mentre era al servei d'Urgències

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut l'auxiliar d'infermeria de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida que suposadament, el 4 de gener, va causar un coma a un pacient.

El cas està en mans de l'equip especial d'investigació criminal dels Mossos, amb l'objectiu d'aclarir amb quina intenció el detingut va subministrar al pacient aquest sedant i si aquest auxiliar amb vuit anys d'experiència podria estar implicat en altres casos similars.

Les analítiques han confirmat que és un sedant que afecta el sistema nerviós central. El detingut declararà demà davant el jutge. Se'l podria acusar d'un delicte de temptativa d'homicidi i un altre d'intrusisme laboral.

Després dels fets, l'auxiliar va ser suspès de feina i sou. L'home ho va negar tot i l'únic que va reconèixer és que va baixar a Urgències perquè buscava un company, però que no va subministrar res a ningú.

Tot apunta que el detingut va aprofitar que la dona del pacient havia sortit un moment per administrar-li el medicament sense cap autorització. La dona el va identificar en les gravacions de seguretat.

El pacient, de 75 anys, era en un box per problemes digestius i després de subministrar-li un sedant va començar a treure espuma per la boca. La ràpida intervenció dels metges va evitar-li la mort i al cap d'uns dies es va recuperar.

 

Anar al contingut