Madrid

Detingut el presumpte pederasta de Ciudad Lineal, a qui s'atribueix cinc segrestos i agressions a nenes

Fernández Díaz ha dit que al detingut se li atribueixen fins a cinc segrestos i agressions a nenes al districte de Ciudad Lineal i de l'intent de tres més en menys d'un any

RedaccióActualitzat
La policia ha detingut a Santander un home acusat de ser el pederasta del districte de Ciudad Lineal, a Madrid. Se li atribueixen fins a cinc segrestos i agressions consumats a nenes i de l'intent de tres més en els últims mesos, segons ha explicat el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, en roda de premsa. L'home, de 42 anys i nacionalitat espanyola, atacava nenes d'entre 5 a 11 anys que no coneixia en parcs, zones d'oci o davant botigues de llaminadures.

En els segrestos, l'agressor havia sedat les nenes, se les havia emportat al seu pis i, després d'abusar-ne, les havia rentat per esborrar proves i les havia tornat a alliberar. "Allargava les agressions durant hores i la seva fredor les portava a rentar-les abans de deixar-les anar", ha explicat el ministre, que ha afegit que també havia agredit menors amb diversos vehicles en zones allunyades.

L'home residia a la capital de Cantàbria, on va fugir després de saber que l'investigaven, i es traslladava a Madrid per perpetrar els delictes. Es tracta d'un delinqüent amb un ampli historial delictiu i ja va ser condemnat a set anys de presó per agredir sexualment a una menor de sis anys en els 90. Entre els antecedents que ja tenia, ha explicat el ministre, segrestos, detencions i robatoris amb violència.

El presumpte pederasta, a més, es dedicava a la compravenda de vehicles i de tecnologia, és aficionat al culturisme i a les arts marcials, té un caràcter violent i està vinculat amb el crim organitzat.

El ministre diu que mai s'havien enfrontat a un cas tan complex

Feia un any que un grup especial de la policia judicial buscava el pederasta en l'anomenada "operació Candy". Fernández Díaz ha explicat que les forces de seguretat de l'Estat mai s'havien enfrontat a un cas tan complex. Per això, han hagut de recórrer a l'assessorament d'experts, especialistes en anàlisis de conducta i "fins i tot a l'FBI". Entre les complicacions del cas, que hagin sortit a la llum detalls de la investigació que van fer canviar el comportament del presumpte pederasta, que les víctimes són menors i el seu testimoni "d'escassa qualitat", ha dit el ministre, i que han hagut de basar les investigacions en informacions com matrícules d'automòbils i comunicacions.

El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha felicitat la policia per la detenció, ja que aquest cas ha provocat molta alarma social en el districte madrileny.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut