Washington

Detingut el presumpte autor del tiroteig amb cinc morts a un centre comercial de l'estat de Washington

Es tracta d'Arcan Cetin, un jove de 20 anys nascut a Turquia que viu a uns quilòmetres del lloc del tiroteig

Actualitzat

La policia de l'estat de Washington ha confirmat la detenció del presumpte autor de la mort de cinc persones en un centre comercial de Burlington.

Es tracta d'Arcan Cetin, un jove de 20 anys d'origen turc, de qui es desconeix que tingui vinculacions amb grups terroristes. Nascut a la ciutat turca d'Adana, vivia i treballava al mateix estat de Washington, on també havia fet els estudis. Tenia residència legal als Estats Units.

El detingut viu a Oak Harbor, una població a uns quants quilòmetres d'on ahir van tenir lloc els fets. La policia va poder identificar el cotxe del sospitós i detenir-lo sense que presentés resistència.

Cinc persones van morir divendres al vespre en un tiroteig al centre comercial Cascade Mall de Burlington, prop de la frontera amb el Canadà.

L'agressor, que hauria actuat sol, va fugir abans de l'arribada dels cossos de seguretat. La policia va poder distribuir imatges del sospitós de l'atac captades per les càmeres de seguretat del centre comercial.

 

 

Tiroteig indiscriminat

El tiroteig va tenir lloc a les set de la tarda de divendres, quan un jove armat amb un rifle va entrar als magatzems Macy's del centre comercial i va disparar contra els clients que hi havia dins el local.

Quatre de les víctimes són dones. La cinquena víctima mortal és un home que havia quedat ferit crític i que va morir poc després a l'hospital.

La policia de l'estat de Washington ha mobilitzat un gran nombre d'efectius per detenir l'autor dels trets i ha demanat als veïns de Burlington que evitin la zona pròxima al centre comercial. En el moment de la detenció d'Arcan Cetin, el jove caminava per una carretera prop del seu domicili.

La policia està investigant els motius que van portar Arcan Cetin a cometre aquest assalt. De moment, l'FBI no ha trobat cap pista que el vinculi amb el terrorisme.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut