Desarticulen tres grups interconnectats que traficaven amb haixix i marihuana

Hi ha 18 detinguts, entre els quals un constructor acusat d'habilitar naus i habitatges per posar-hi plantacions de marihuana

Redacció/Agències

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat diversos grups criminals que es dedicaven a la producció i tràfic de grans partides de marihuana i haixix. Els grups, interconnectats entre si, estaven instal·lats a Catalunya i actuaven tant en l'àmbit nacional com l'internacional.

En l'operació, els Mossos han detingut 18 persones vinculades als diferents grups criminals, s'han fet 21 escorcolls i s'han decomissat al voltant de 500 quilos de droga. Quatre dels detinguts han ingressat a la presó.

Als detinguts se'ls atribueixen delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric.


El principal investigat és un constructor que s'encarregava d'habilitar naus i habitatges per posar-hi plantacions de marihuana, una droga que posteriorment blanquejaven a través d'un club cannàbic de Barcelona.

Els Mossos han fet registres a domicilis i naus industrials a Barcelona, Terrassa, Ripollet, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Premià de Dalt, Vallgorguina, Sant Just Desvern, Sant Esteve Sesrovires i Masquefa.

Laboratori d'haixix intervingut en l'operació policial
Laboratori d'haixix intervingut en l'operació policial

4.000 plantes i més de 53.000 euros en efectiu

S'han desmantellat sis plantacions de marihuana, amb unes 4.000 plantes. També s'han requisat 20 quilos de cabdells de marihuana i 31 quilos d'haixix. En els registres també s'ha trobat un laboratori casolà de producció d'haixix on hi havia 60 quilos de pol·len de cànnabis.

També s'han intervingut més de 53.000 euros en efectiu, una pistola detonadora, una pistola d'aire comprimit i una vintena de cartutxos de diferents calibres.

Uns 200 agents dels Mossos han participat en el dispositiu.

Frau elèctric de més de 360.000 euros

En el marc del dispositiu, tècnics d'Endesa van detectar sis habitatges i locals amb connexions fraudulentes a la xarxa elèctrica. Aquests sis punts tenien un consum equivalent al d'un municipi de més de 400 habitatges i haurien defraudat fluid elèctric valorat en més de 360.000 euros.

La investigació va començar l'any 2023, quan els investigadors dels Mossos van detectar que un grup utilitzava naus industrials a Catalunya com a "guarderies" per a la droga.

Es creu que els investigats rebien camions i tractors procedents del Marroc amb droga, i a Catalunya la traslladaven a diverses ubicacions, s'emmagatzemava i es distribuïa. L'organització principal proveïa grups de petits traficants.

L'operatiu dels Mossos deriva del cas Magenta, organitzat conjuntament entre els Mossos i la Guarda di Finanza italiana i coordinat per l'Europol.

ARXIVAT A:
NarcotràficMarihuanaMossos d'Esquadra
Anar al contingut