Agents de la Guàrdia Urbana durant el desallotjament de l'edifici de Sant Pere Més Baix.
Agents de la Guàrdia Urbana durant el desallotjament de l'edifici de Sant Pere Més Baix.
Barcelona

Desallotgen sense incidents l'edifici de Sant Pere Més Baix ocupat després de la commemoració del 15-M

El desallotjament s'ha dut a terme cap a tres quarts de set del matí després que l'Ajuntament ha activat el procés administratiu corresponent. L'ocupació s'havia fet diumenge i l'havia reivindicat el col·lectiu Las Barrikadas amb la intenció de fer servir l'espai com a centre social per al barri. De fet, s'hi havien programat per a aquesta setmana assemblees, tallers i concerts.

RedaccióActualitzat
Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desallotjat les persones que van ocupar un edifici de quatre plantes després de la marxa reivindicativa de diumenge amb motiu del segon aniversari del moviment 15-M. Concretament, al número 88 del carrer de Sant Pere Més Baix, a Ciutat Vella. Segons la Guàrdia Urbana, a l'interior de l'edifici hi havia poca gent i no s'han registrat incidents.

El desallotjament s'ha dut a terme cap a tres quarts de set del matí, després que l'Ajuntament ha activat el procés administratiu corresponent, sense necessitat d'ordre judicial, perquè entén que feia menys de tres dies que s'havia ocupat. Tot i això, algunes de les persones asseguren que eren a l'edifici des de dimarts, cosa que, si es confirmés, hauria obligat a esperar una ordre judicial.

L'ocupació de l'immoble, deshabitat i propietat de l'Ajuntament, s'havia fet oficialment diumenge i l'havia reivindicat el col·lectiu Las Barrikadas amb la intenció de fer servir l'espai com a centre social per al barri. De fet, s'hi havien programat per a aquesta setmana assemblees, tallers i concerts.
Anar al contingut