Barcelona

Els indignats mantenen l'ocupació d'un edifici al carrer de Sant Pere més Baix i programen activitats

Els ocupants hi han programat per aquesta setmana assemblees, tallers i concerts.

RedaccióActualitzat
L'ocupació d'un edifici al carrer Sant Pere més Baix, al barri de la Ribera de Barcelona, per part d'un grup d'indignats, continua activa després de la manifestació que aquest col·lectiu va fer aquest diumenge al centre de Barcelona. Els ocupants hi han programat per aquesta setmana assemblees, tallers i concerts.

De moment, l'Ajuntament no ha donat ordre de desallotjar-lo.

Demà passat es compleix el segon aniversari del moviment 15-M i aquest diumenge se'n va reivindicar el llegat i es va commemorar la data amb manifestacions a diverses ciutats. A Barcelona unes 5.000 persones van fer una marxa que va anar de la Plaça de Catalunya a l'Arc de Triomf.

Amb el lema "Aturem el genocidi financer. Junts podem", la protesta va voler expressar la indignació ciutadana per les conseqüències de la crisi econòmica, sobretot en qüestions com la sanitat, l'ensenyament o l'accés a un habitatge digne.

En arribar a l'Arc de Triomf, una part important dels manifestants es van desviar pel barri de la Ribera fins al carrer Sant Pere més Baix, i van ocupar un edifici de quatre plantes buit ubicat al número 88. Allà van desplegar una pancarta amb el lema "edifici ocupat" i van llegir un manifest que recollia les principals reivindicacions dels col·lectius que han participat en la marxa.

L'habitatge es va oferir a una família amb fills que havia estat desnonada i a més es va engegar la programació d'activitats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut