El ministre Alfonso Dastis, en una imatge d'arxiu (Reuters)
El ministre Alfonso Dastis, en una imatge d'arxiu (Reuters)

Dastis diu que esperen "que no calgui fer ús de la força" a Catalunya

Sobre una possible detenció de Puigdemont, el ministre d'Exteriors ha afirmat que confien "no arribar a aquest extrem; depèn d'ell"

RedaccióActualitzat

El ministre d'Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, ha afirmat que l'executiu del PP confia que no sigui necessari utilitzar la força a Catalunya. Ho ha afirmat en una entrevista a la cadena francesa CNews

"Esperem que no calgui fer ús de la força."

Preguntat sobre una possible detenció del president de la Generalitat, el ministre d'Exteriors ha assegurat:

"Confiem no arribar a aquest extrem; depèn d'ell."

 


Dastis ha considerat que Carles Puigdemont no va declarar la independència dimarts, però ha remarcat que el govern espanyol espera una resposta clara: 

"Per a nosaltres no ho han fet encara. No ho van fer a la sessió plenària del Parlament, ho van fer en una altra sala, ràpidament i només una part, sense donar a l'oposició la possibilitat d'expressar-se."

 

Puigdemont té fins dilluns al matí per donar una resposta i fins dijous per rectificar en cas afirmatiu, abans que s'apliqui l'article 155 de la Constitució. En qualsevol cas, seogns Dastis, l'executiu espanyol treballarà "amb prudència, però amb fermesa". "La situació és greu, però som optimistes", ha conclòs.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut