Rajoy dona cinc dies a Puigdemont per respondre si va declarar la independència

Abans de dilluns vinent, el president de la Generalitat ha de respondre al requeriment del govern espanyol

Actualitzat

Mariano Rajoy dona un termini de cinc dies a Carles Puigdemont per respondre si va declarar la independència en la sessió parlamentària d'aquest dimarts. Fonts del govern espanyol apunten que, en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, hi ha dos terminis: el primer acaba el dilluns 16 a les deu del matí i és perquè el president de la Generalitat aclareixi si ell o algú del seu govern va declarar la independència "al marge de si està en vigor o no".

En principi, el president esgotarà el termini per contestar, i ho farà dilluns basant-se en el discurs que va fer a la cambra catalana.

El segon termini, que acaba el dijous 19, també a les deu del matí, és perquè, en cas que la resposta sigui afirmativa o bé no hi hagi resposta, el govern català revoqui la declaració i restauri la legalitat.

En aquest supòsit, també caldrà que comuniqui a la presidenta del Parlament que també restauri la legalitat i que, abans d'aquesta data, comuniqui al govern espanyol que tant la Generalitat com el Parlament han complert amb tot allò requerit.

El requeriment, que invoca l'article 155, ha arribat aquest dimecres a la tarda a través d'un burofax firmat pel mateix Mariano Rajoy. El text adverteix que cal una resposta afirmativa o negativa. I que qualsevol altra resposta serà considerada com una confirmació.

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut