L'edifici de Cornellà des del qual aquest dijous al matí es va llançar al buit un home
L'edifici de Cornellà des del qual aquest dijous al matí es va llançar al buit un home
Cornellà de Llobregat

Cornellà estudia accions legals contra Blackstone després de la mort d'un desnonat

L'ajuntament acusa el fons voltor de practicar una "especulació pura i dura"

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat estudia emprendre accions legals contra l'empresa propietària del pis on vivia de lloguer l'home que aquest dijous s'ha llençat al buit i ha mort quan anaven a desnonar-lo.

El pis era del Banc Popular, entitat que va fer fallida i que fa un any es va quedar el Banc Santander per 1 euro. A l'agost el Santander es va vendre el 51% de la cartera immobiliària del Popular al fons voltor Blackstone per 5.000 milions d'euros, i li va cedir la gestió dels immobles.

"Especulació pura i dura"

En declaracions a Catalunya Ràdio, la tinent d'alcalde i regidora de Polítiques Socials de Cornellà, Montse Pérez, s'ha queixat aquest divendres de "la pressa" de Blackstone per fer fora el matrimoni que vivia al carrer de les Camèlies.

Pérez ha recordat que l'Ajuntament havia acreditat la greu vulnerabilitat de la parella i que ja havien frenat el desnonament en altres ocasions:

"Dimecres vam ser coneixedors d'una altra data, dijous; vàrem emetre un altre informe recordant la situació de greu vulnerabilitat i se'ns va respondre que ja no era possible continuar ajornant-lo."

"No entenem de cap manera que hi hagi tanta pressa del banc perquè aquest pis quedi buit si no és per especulació, pura i dura. Els nostres serveis jurídics estan treballant per veure quines accions podem emprendre".

Pérez ha reconegut que l'ajuntament no havia pogut reallotjar la família perquè no té prou recursos. Actualment, ofereix 40 pisos a preu de lloguer social, però només aquest any hi ha hagut 11 desnonaments a Cornellà, els mateixos que en tot l'any passat.

La dona de l'home mort finalment l'han reallotjat en un centre d'emergències socials de Barcelona.

Notícia relacionada - juliol 2014: El fons Blackstone s'adjudica la cartera d'hipoteques problemàtiques de Catalunya Banc

 

Procediment judicial engegat el novembre

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el TSJC, va assegurar aquest dimecres que el procediment judicial havia estat el correcte i que es va posar en marxa el novembre després de set mesos d'impagament del lloguer.

En un comunicat fet públic poques hores després de la mort de l'home, el TSJC va afirmar que fins el 21 de març no va arribar al sistema judicial cap avís dels serveis socials de Cornellà sobre la vulnerabilitat de la parella.

ARXIVAT A:
Habitatge
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut