Fotografia de l'agència nord-coreana KCNA amb l'estudiant Otto Frederick Warmbier durant el seu judici (EFE)
Fotografia de l'agència nord-coreana KCNA amb l'estudiant Otto Frederick Warmbier durant el seu judici (EFE)
Washington

Corea del Nord allibera un ciutadà americà en coma

Otto Warmbier va entrar en coma poc després del judici en què se'l va condemnar a 15 anys de treballs forçats per intentar robar un cartell de propaganda política a l'hotel on s'allotjava

Actualitzat

Corea del Nord ha alliberat aquest dimarts el ciutadà nord-americà Otto Warmbier, que portava 17 mesos detingut al país asiàtic i que està en coma. L'evacuació de Warmbier s'ha fet amb ajuda mèdica i l'ha anunciat el secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson.

Warmbier, de 22 anys, porta més d'un any en coma, estat en què va entrar poc després de la seva darrera aparició en públic, durant el judici que se li va fer a Pyongyang, el març de l'any passat. Durant el judici, al jove se'l va condemnar a 15 anys de treballs forçats per intentar robar un cartell de propaganda política de l'hotel on s'estava a la capital del país, considerat un "acte hostil" contra l'estat.

No se sap per quina raó Warmbier va entrar en coma. La seva família diu que l'única explicació que ha rebut és que, poc després del judici, el jove va patir un brot de botulisme, van donar-li una pastilla per dormir i no va tornar a despertar-se.

Anar al contingut