Imatge d'arxiu del judici
Imatge d'arxiu del judici, que es va celebrar a porta tancada l'any passat (ACN)

Condemnat a 31 anys i mig de presó per violar la filla de la parella i agredir dos menors més

El tribunal ha absolt la mare de la víctima, que estava acusada d'un delicte d'omissió del deure de denunciar

Redacció / ACNActualitzat

L'Audiència de Tarragona ha condemnat a 31 anys i 6 mesos de presó l'home acusat de violar la filla de la seva parella durant divuit anys i d'agredir sexualment dos menors més.

En canvi, ha absolt la mare de la menor --acusada durant el judici com a cooperadora del delicte-- perquè no s'ha pogut acreditar que fos coneixedora dels fets i els hagués permès. El condemnat haurà d'indemnitzar les tres víctimes amb un total de 120.000 euros i se li imposa també 10 anys de llibertat vigilada quan surti de la presó.

En concret, i segons la sentència a què ha tingut accés l'Agència Catalana de Notícies, el tribunal condemna l'acusat a la pena màxima --15 anys--- per agressió sexual continuada a la seva fillastra, i li prohibeix aproximar-se a la víctima a menys de 500 metres i comunicar-s'hi durant un període de 20 anys.

Pel mateix delicte, però en aquest cas per agredir dos amics menors d'edat d'una de les seves filles petites, li imposa 10 anys i 6 mesos de presó en un cas i 6 anys més en l'altre, així com la privació d'acostar-se i comunicar-se amb ells durant 15 i 7 anys respectivament.


Abús durant 18 anys

En la sentència, el tribunal ha considerat provat que el condemnat i la dona absolta van mantenir una relació sentimental durant 18 anys, de la qual van néixer dues filles. La víctima de violació és filla de l'acusada, fruit d'una relació anterior.

També ha quedat provat que l'home va començar a abusar de la menor quan tenia tan sols 6 o 7 anys. A l'edat de 14 anys, segons acrediten els magistrats, l'acusat va iniciar les violacions. La víctima va patir-les de manera diària i durant anys fins que va ser major d'edat, quan va intentar aturar-les.

Segons recull la resolució judicial, en aquell moment el condemnat la va amenaçar dient-li que es divorciaria de la seva mare, que la continuaria violant o que li faria el mateix a la seva germana petita.

"Això li va causar un gran desassossec i va adoptar una posició d'acceptació i resignació fins que va denunciar els fets el 31 d'octubre del 2019", indica el tribunal en la sentència. I afegeix: "Tots aquests fets li van causar una greu afectació psicològica pels actes vexatoris als quals va ser sotmesa".
 

La mare de la víctima, absolta

El tribunal ha decidit absoldre l'altra acusada en la causa, la mare de la menor agredida sexualment pel seu padrastre, la qual estava acusada de ser cooperadora "necessària" per omissió del delicte d'agressió sexual continuat.

En la sentència, el president del tribunal argumenta que la prova practicada durant el judici "no és suficient per enervar el dret a la presumpció d'innocència" de l'acusada i, per tant, "és procedent absoldre-la del delicte pel qual era acusada".

Entre alguns dels arguments per justificar la decisió, assenyala que la menor va assegurar amb "total rotunditat" durant la seva declaració que la seva mare no sabia res del que passava i que ella no li havia explicat cap de les agressions.

A la vegada, considera que la declaració de l'acusat contra la seva exparella és "insuficient". Per una banda, argumenta que hi ha ressentiment i animadversió entre els dos, i per l'altra, que no poden "obviar" que l'home ha estat condemnat per maltractar-la.
 

Dos nens de dotze i vuit anys

En paral·lel, l'investigat va abusar de dos amics d'una de les seves filles, quan aquests tenien dotze i vuit anys. Els fets van passar quan els germans es van quedar a dormir a casa de l'investigat.

En el cas del més gran, també el va agredir en una altra ocasió.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut