Barcelona

Colau afirma que participarà en els actes de la Diada "com a figura institucional"

La seva presència a la Meridiana està pendent de concretar-se amb les entitats organitzadores, segons ha detallat a "L'entrevista de l'estiu" del 3/24

RedaccióActualitzat

Fa dos mesos que Ada Colau és alcaldessa de Barcelona i, coincidint amb la data, l'alcaldessa ha visitat el plató del 3/24 en "L'entrevista de l'estiu".

L'alcaldessa ha assegurat que participarà en els actes de l'11-S perquè considera que hi ha de tenir "una presència institucional, perquè és la Diada de Catalunya". "Haurem de veure com es concreta la presència institucional amb les entitats organitzadores, que ja han dit que garantiran que no es polititzi" (...) "La Diada ha estat una festa àmplia i compartida per la majoria de la població i Barcelona està encantada de participar-hi activament. Tindrem una agenda pròpia en els actes de l'11-S", ha detallat.

Colau ha explicat que durant l'entrevista que va mantenir amb el president Artur Mas no es va parlar de la manifestació de la Meridiana. Tot i que ha reconegut que hi ha "diferències polítiques molt importants" entre ells, ha recordat que tenen "un rol institucional" a complir. "Tots dos ens hem d'esforçar per mantenir acords", ha defensat Colau.

Es manté la pressió sobre el "top manta"

Ada Colau ha assegurat que la solució al "top manta" no és policial, sinó social i laboral. Ara bé, ha assegurat que no s'ha rebaixat la pressió policial sobre els venedors ambulants a la ciutat. L'ajuntament considera que és "un fenomen global que respon a casos de vulnerabilitat" i aposta per "intensificar la resposta social". El consistori "estudiarà a mitjà i llarg termini solucions laborals com pot ser la cooperativa de ferralla que ha començat a funcionar al Poblenou", segons ha explicat l'alcaldessa.

La simbologia de la ciutat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que la retirada del bust del rei Joan Carles de Borbó de la Sala de plens del consistori, és el primer pas per adaptar la simbologia i el nomenclàtor a la societat actual. "Cal un canvi i cal una actualització també en les formes institucionals, però no només borbònic o antiborbònic. No és aquest, el debat. Es tracta d'actualitzar la simbologia de la ciutat perquè sigui més coherent amb la seva pluralitat. Hi ha una sobrerepresentació monàrquica, però hi ha una infrarepresentació republicana, que és una tradició importantíssima de la ciutat."

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut