Girona

Ciutadans de Girona es desdiu i no votarà a favor del cartipàs municipal

Aquest dijous a la tarda s'ha de fer el ple per aprovar-lo, i hi havia de votar a favor CiU, el PP i Ciutadans, que el dia anterior havien arribat a un pacte puntual

RedaccióActualitzat

El grup municipal de Ciutadans de Girona ciutat ha anunciat aquest dijous que no pactarà amb Convergència el cartipàs municipal i el sou de l'alcalde Ballesta, al·legant "diferències ideològiques". Ara l'única opció de Ballesta és entendre's a corre-cuita amb el PSC o amb ERC-MES, que ja li ha tancat la porta tres cops.

De moment no s'ha desconvocat el ple extraordinari per aprovar el cartipàs de l'Ajuntament de Girona, amb la distribució de les regidories i també el sou de l'alcalde, Albert Ballesta, i que ha de començar aquest mateix dijous a primera hora de la tarda. Aquest dimecres també a la tarda, Ballesta va anunciar un pacte amb Ciutadans i el PP, després d'haver-ho intentat infructuosament amb ERC-MES.

Ciutadans ha justificat tirar enrere el pacte perquè, segons han dit, el pacte preveia que "deixarien les ideologies" a banda, i que molt al contrari, aquest dimecres, en la roda de premsa que va fer el portaveu del govern municipal, Carles Ribas, va dir que l'Ajuntament seguiria sent "el referent del sentiment independentista, que ho porten a l'ADN, igual que l'alcalde".

Ciutadans ha rebut molt malament aquesta declaració, i ara posa com a condició per aprovar el cartipàs que l'ajuntament de Girona surti de l'AMI, l'Associació de Municipis per la Independència. Aquest dimecres mateix la portaveu de Ciutadans, Míriam Pujolà, havia justificat el pacte amb l'argument que calia desencallar la situació:

"Nosaltres creiem que Girona no pot estar aturada, que necessitem uns dirigents polítics que continuïn treballant per la nostra ciutat, i que per tant aquest tema s'havia de desencallar tard o d'hora."

Una aprovació conflictiva

Aquest ple extraordinari estava al principi previst per divendres passat, però es va haver de suspendre a última hora per falta de suports a la proposta de l'equip de govern. El relleu al capdavant del consistori de Girona està sent molt accidentada, amb l'elecció d'un alcalde que no era regidor, i amb una presa de possessió que es va haver de tornar a celebrar per defectes de procediment. ERC-MES ha arribat a qualificar el relleu de Puigdemont per Ballesta al capdavant del consistori de "frau democràtic."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut