L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, presentant el cartipàs a la premsa el dilluns 15 (ACN)
L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, presentant el projecte de cartipàs a la premsa el dilluns 15 (ACN)
Girona

Ballesta suspèn el ple de Girona per falta de suport per aprovar el cartipàs

L'alcalde de Girona tenia previst apujar-se el sou fins a 75.000 euros i crear una vicealcaldia, però cap dels grups de l'oposició no hi estava d'acord

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, ha decidit suspendre el ple extraordinari que havia convocat per aquest divendres a la tarda per aprovar el nou cartipàs perquè no ha aconseguit els suports necessaris. El ple havia d'aprovar la modificació del seu sou perquè cobrés 75.000 euros l'any. L'oposició s'hi havia mostrat en contra.

També havia generat dubtes la creació de la vicealcaldia que havia de dirigir l'exregidor d'Unió Eduard Berloso, i altres càrrecs de confiança. El regidor de la CUP  a l'oposició, Lluc Salellas, acusa l'alcalde de no entendre que cal més consens i critica que hagi suspès el ple:

"I ara ens trobem que a última hora, de pressa i corrents, ens sembla esperpèntic, l'enèsim capítol de la pitjor de les tragicomèdies que ha viscut la política gironina en molt de temps, i el que li toca ara a Convergència és fer un canvi de mentalitat."

L'equip de govern de CiU està en minoria, té només 10 dels 25 regidors i, per tant, per aprovar qualsevol canvi li cal el suport d'almenys tres regidors més. Ara buscaran aliances per convocar un nou ple extraordinari per d'aquí a deu dies. Fins llavors es manté el cartipàs aprovat al juny per l'exalcalde Carles Puigdemont.

El relleu de l'alcaldia de Girona després del nomenament de l'anterior alcalde com a president de la Generalitat està sent problemàtic. L'elecció per a l'alcaldia d'Albert Ballesta, que anava el número 19 a la llista de Convergència i Unió, va generar força polèmica, i va arribar a ser qualificada de "frau democràtic" per l'oposició. Després, la presa de possessió del nou alcalde va exigir la repetició del ple perquè la primera vegada no s'havien seguit els procediments reglamentaris.

Anar al contingut