Ballesta, assegut al lloc de l'alcalde després de prometre el càrrec
Ballesta, assegut al lloc de l'alcalde després de prometre el càrrec
Girona

Albert Ballesta promet el càrrec d'alcalde de Girona en la repetició del ple d'investidura

El nou alcalde ha promès tres dies després del ple de divendres en què ni el va jurar ni el va prometre. Aquest descuit ha obligat a tornar a fer el ple perquè, legalment, Ballesta no era ni alcalde ni regidor.

Actualitzat

Albert Ballesta ja és, ara sí, alcalde de Girona. En la repetició del ple d'investidura que s'ha fet aquest dilluns al vespre, Ballesta ha promès el càrrec "per imperatiu legal", després que en el ple de divendres ni el jurés ni el prometés. Aquest defecte de forma ha obligat a tornar a celebrar el ple perquè, legalment, Ballesta no era ni alcalde de regidor.

Igual que ja va fer aquest divendres, Ballesta ha utilitzat la fórmula proposada per l'Associació de Municipis per la Independència, però hi ha afegit una frase al principi:

"Prometo per imperatiu legal complir amb les obligacions d'alcalde de Girona amb lleialtat al Rei, a la Constitució i a l'Estatut d'autonomia."

El successor de Puigdemont ha explicat a TV3 que "es va produir un error" i, en el ple, ha reivindicat "el dret com a persona d'equivocar-se". Tot plegat ha estat un fet insòlit en el que ja ha estat un aterratge accidentat a l'alcaldia. Ballesta, l'escollit per Puigdemont, era el 19 de la llista de Convergència, i no era regidor.

Com a mostra del seu desacord, tant divendres passat com aquest dilluns, tots els partits de l'oposició excepte el PP han votat nul. Si divendres van escriure "Girona vol democràcia", en la repetició del ple els regidors d'ERC-MÉS, CUP, PSC i Ciutadans han escrit a les paperetes "Girona vol democràcia i rigor". La regidora del PP, Concepció Veray, s'ha votat a ella mateixa.

Una vegada feta la presa de possessió, Ballesta ha presidit el seu primer ple, que havia començat amb Isabel Muradàs com a alcaldessa de Girona.

 

Anar al contingut