Barcelona

CiU insta Puigcercós a no repetir "l'error de Carod" d'optar per formar un govern tripartit

CiU s'ha afegit a les crítiques a Josep-Lluís Carod-Rovira. El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, l'ha titllat de "factòtum" del tripartit. Pujol ha instat el president d'ERC, Josep Puigcercós, a "corregir l'error estratègic" de Carod d'apostar per formar govern amb PSC i ICV-EUiA en què es va donar la presidència de la Generalitat primer a Pasqual Maragall i després a José Montilla. El portaveu convergent ha responsabilitzat de l'"error" a Carod, de qui ha recordat que tot just constituir-se el primer govern tripartit, el 2003, va dir que "nacionalistes en el govern i nacionalistes en l'oposició farien que el país progressi molt".

Actualitzat
Després de la renúncia de Carod a repetir com a candidat d'ERC a les eleccions catalanes a favor de Puigcercós, el portaveu de CiU ha afirmat que d'aquesta forma es tanca la "crònica d'una derrota anunciada dins d'una pugna interna a ERC".

Pujol ha fet una valoració "molt negativa" del lideratge dels últims anys de Carod a ERC, atesos "els tristos resultats que ha donat al país", i ha alertat als republicans que "els problemes del seu partit no són Carod o Puigcercós, sinó el tripartit".

Oriol Pujol ha insistit que CiU veu amb bons ulls "l'anunci de Puigcercós, que planteja un canvi de rumb, esperem que sàpiga mantenir-se en aquesta línia".
Anar al contingut