Barcelona

CiU, el PP i C's tomben la proposta de recórrer la reforma laboral al Constitucional

CiU, el PP i Ciutadans impedeixen que el Parlament porti la reforma laboral al Tribunal Constitucional (TC). L'oposició d'esquerres ha acusat el govern de ser incoherent perquè també va demanar-ne un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries.

RedaccióActualitzat
Els vots de CiU, PP i Ciutadans han aconseguir tombar la proposta presentada pel PSC, ICV-EUiA, ERC i SI perquè el govern de Mas presentés un recurs d'inconstitucionalitat per la reforma laboral aprovada pel govern de Rajoy. Els grups d'esquerres instaven el govern a impugnar una reforma que, segons el Consell de Garanties Estatutàries, envaeix competències de la Generalitat i, a més a més, és inconstitucional en alguns articles.

CiU, que també va demanar un informe al Consell de Garanties Estatutàries, argumenta que seria contraproduent presentar un recurs quan la reforma encara s'està tramitant. La federació nacionalista aspira a introduir-hi canvis en la seva tramitació parlamentària.

La convergent Meritxell Borràs assegura que interposar un recurs seria contraproduent, ara, mentre es tramita la reforma laboral al Congrés.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut