Una de les famílies que han okupat l'edifici desplegant una pancarta al balcó d'un dels pisos. Imatge del 17 d'agost del 2016. (Horit…
Una de les famílies que han okupat l'edifici desplegant una pancarta al balcó d'un dels pisos. Imatge del 17 d'agost del 2016. (Horitzontal)

Cinc famílies amb pocs recursos okupen un edifici a Lleida propietat d'un banc

Actualitzat

ACN Lleida.-Cinc famílies amb pocs recursos del barri lleidatà de la Mariola, amb el suport del col·lectiu Mariola en Moviment, han okupat un edifici de cinc pisos buit des de fa anys, propietat del Banc de Sabadell, ubicat al número 18 del passeig de Ronda per tal de "donar-li vida i convertir-lo en la seva llar". Les cinc famílies, que ja fa deu dies que hi viuen, asseguren que han decidit "prendre la iniciativa" i dur a terme aquesta actuació després de mesos d'espera i de reclamar sense èxit un lloguer que puguin assumir als serveis socials de l'Ajuntament de Lleida. En aquest sentit, ja han mostrat la seva predisposició per començar a negociar amb el banc -propietari de l'immoble- contractes de lloguer que no superin el 15% de les seves rendes familiars. L'acció ha comptat amb el suport de Mariola en Moviment, un col·lectiu que ha "recuperat" recentment l'antic mercat de la Mariola per destinar-lo a local social per al barri.

Les cinc famílies, que sumen uns 19 membres, van decidir okupar ara fa deu dies, amb el suport del col·lectiu Mariola en Moviment, l'edifici situat a la cantonada entre el passeig de Ronda i el carrer Lluís Companys de Lleida, un immoble propietat del Banc de Sabadell i que feia anys que estava deshabitat. Aquest dimecres han dut a terme una acció per donar a conèixer públicament l'okupació, en què els nous veïns de l'edifici han desplegat pancartes als balcons amb els lemes 'somnis acomplerts' i 'bloc recuperat per Mariola en Moviment'. Sota la supervisió policial, els okupants i membres de Mariola en Moviment han sortit de l'antic mercat de la Mariola, que aquest col·lectiu també ha okupat amb l'objectiu de destinar-los a usos socials per al barri, per dirigir-se al número 18 del passeig de Ronda.Els nous inquilins de l'immoble, cinc famílies de la Mariola amb pocs recursos, han explicat que han optat per "ser protagonistes del seu propi destí i començar a escriure la història de les nostres vides", segons ha explicat la Maria Jiménez, una de les okupants d'un dels cinc pisos. Per això, ha dit que van decidir "recuperar" un edifici buit "per a donar-li vida i convertir-lo en la nostra llar". La Maria, amb quatre fills al seu càrrec i un subsidi de 426 euros, ha remarcat que poder disposar d'un pis "és un somni que tenia perdut i que hem pogut recuperar amb el suport de molta gent". La Dulce, representant de Mariola en Moviment, ha denunciat que aquestes cinc famílies, que fins ara residien en pisos de familiars, no podien assumir un lloguer a preus de mercat, una situació en què també es troben moltes altres famílies de Lleida i d'altres municipis, ha recordat. Volen negociar amb el banc un lloguer social pels pisosLes cinc famílies afirmen que van optar per perdre la iniciativa "després de mesos d'espera i de frustració" ja que asseguren que van recórrer als serveis socials de l'Ajuntament de Lleida per obtenir sense èxit un lloguer social. Tot i disposar de pocs ingressos, ja han expressat la seva predisposició a negociar amb el Banc de Sabadell uns contractes de lloguer que puguin assumir pels habitatges. En aquest sentit, reclamen que el lloguer no superi el 15% dels seus ingressos, tal com estableix la Llei 24\/2015, segons ha remarcat la portaveu de Mariola en Moviment. Cal recordar que aquest col·lectiu també ha okupat recentment l'antic mercat del barri de la Mariola per destinar-lo a local social.

Anar al contingut