París

Chirac, inculpat de nou pel cas dels llocs de treball ficticis

L'expresident francès Jacques Chirac ha estat imputat per segona vegada en el cas dels llocs de treball ficticis suposadament creats a l'Ajuntament de París quan ell n'era l'alcalde, abans d'accedir a la presidència de la República. El jutge que investiga aquesta causa, Jacques Gazeaux, ha decidit inculpar l'expresident després d'interrogar-lo a París.

Actualitzat
La justícia investiga el presumpte pagament, per part de l'Ajuntament de París, de salaris a set membres del partit de l'expresident, el Reagrupament per la República (RPR), creat per Chirac el 1976 i reconvertit el 2002 en el partit conservador actualment en el poder Unió per un Moviment Popular (UMP). Chirac ha refermat davant el magistrat que no va existir cap sistema de pagament d'aquestes característiques a l'ajuntament quan ell el dirigia, entre els anys 1977 i 1995. 

Chirac ha recordat que l'any 2007 ja va respondre, en qualitat de testimoni, a totes les qüestions que se li van plantejar al voltant d'aquests set suposats llocs de treball ficticis i que "no hi ha cap element nou des de llavors". L'octubre passat, Chirac es va convertir en el primer expresident de França reclamat per la justícia, en ser imputat per malversació de fons i abús de poder en un sumari molt similar, també en la seva etapa com a alcalde de la capital francesa.

La magistrada Xavière Simeoni, que instrueix aquest primer cas sobre la presumpta creació de 21 llocs de treball ficticis a l'Ajuntament de París dels quals es van beneficiar persones pròximes al partit de Chirac, va ser la que va ordenar la compareixença de Chirac. L'expresident, de 77 anys, va fer saber llavors que estava decidit a demostrar davant del Tribunal que cap dels casos per als quals haurà de comparèixer davant la justícia eren una feina fictícia.

Anar al contingut