Barcelona

Cau una banda de lladres que robava en comerços de Barcelona i part de l'Estat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda de lladres especialitzada en robatoris amb força en establiments comercials. En l'operació s'han detingut vuit persones que haurien comès almenys nou robatoris a la demarcació de Barcelona, a Múrcia i a València. Grans superfícies, armeries, joieries o perfumeries eren els objectius de la banda, que inutilitzava els sistemes d'alarma abans de rebentar les caixes fortes dels establiments. El jutge ha decretat presó per a cinc dels detinguts.

Actualitzat
La investigació va començar en detectar-se un augment de robatoris de caixes fortes a establiments de diferents punts del territori català. La policia considera que el grup estava especialitzat, organitzat i jerarquitzat. El formaven individus procedents de l'Amèrica del Sud i de nacionalitat espanyola.

Una de les pràctiques que realitzaven era el butró, nom que fa referència a la tècnica de fer un forat en una paret o el sostre de l'establiment per entrar-hi. Per fer el forat, feien servir un gat hidràulic i fustes per fer-hi falca i feien cedir la paret sense fer soroll. Després inutilitzaven l'alarma.

Cinc dels integrants van ser enxampats "in fraganti" mentre robaven en una joieria de Barcelona, mentre que als altres tres els van detenir a Castelldefels, en un pis on la banda guardava les eines per cometre els delictes.

El jutge ha decretat presó per a cinc dels detinguts, acusats de robatoris, associació il·lícita i falsedat documental.

Anar al contingut