Catalunya

Catalunya segueix com a primer destí turístic espanyol, amb 240.000 visitants més

El nombre de turistes que arriben a Catalunya segueix augmentant. L'any passat la xifra de visitants estrangers va augmentar en 240.000 persones, fins a sobrepassar els 15 milions. Catalunya es consolida així en el primer lloc de destí de l'estat espanyol, seguit per les Illes Balears. En el total de l'estat, segons l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur), el nombre de turistes ha augmentat en un milió en el 2007, fins arribar als 59,2 milions. Per a Joan Clos, ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, aquestes dades consoliden Espanya en el seu "lideratge com una de les grans potències turístiques mundials".

Actualitzat

Catalunya segueix sent la comunitat autònoma líder en acollida de visitants estrangers. Al llarg del 2007, 15,2 milions de persones van arribar als destins turístics catalans, xifra que significa un augment d'un 1,6% en relació amb l'any anterior. Aquestes bones xifres es deuen en gran part al creixement del mercat britànic, un 5,8%, i l'italià, un 5,1%.

Les Illes Balears també augmenten el nombre de visitants, i van arribar l'any passat als 10,2 milions. Una any més, els turistes que hi van provenen de dos països molt concrets: Alemanya i la Gran Bretanya, que aporten el 70% dels turistes a la comunitat autònoma. En tercer lloc es mantenen les Illes Canàries, tot i que perden un 1,6% de visitants, mentre que Andalusia creix de forma important, un 3,3%, fins als 8,6 milions de turistes.

Pel que fa a les despeses, el turisme va deixar a Espanya 46.968 milions d'euros, una mitjana de 865 euros per persona. Per a Joan Clos, aquestes bones dades vénen donades, en part, per les xifres d'inversió del sector turístic, que "són molt bones, i espectaculars en les zones de major inversió". De cara al futur, però, el ministre ha demanat que se "segueixin fent els deures" per "preparar l'oferta turística de la millor manera possible, atenent a les tendències canviants del mercat turístic", com la contractació a través d'internet. Clos també ha destacat "la qualitat, la sostenibilitat, el medi ambient, la diversificació i la desestacionalització" com a apostes de futur per seguir mantenint bons resultats.

Centres d'acollida turística

La Generalitat, per la seva banda, ha anunciat que crearà una xarxa d'onze centres d'acollida turística que explicaran als visitants la història i la cultura de Catalunya. Cadascun d'aquests espais estarà vinculat a un personatge, un fet històric o un element identificatiu del territori. Alguns d'aquests centres començaran a funcionar després de l'estiu a Teià, Ripoll o Sallent.

Anar al contingut