Madrid

Catalunya és on més s'abarateix el preu de l'habitatge aquest tercer trimestre

El preu de la vivenda a Catalunya és on més ha baixat el tercer trimestre de l'any en relació amb el mateix període del 2008. Segons l'índex de preus de l'Institut d'Estadística, en un any han baixat un 11%. És una xifra que està per sobre de la mitjana espanyola, on els preus han caigut, en conjunt, un 7%.

Actualitzat
Catalunya és on més s'ha abaratit el preu de l'habitatge aquest tercer trimestre respecte de l'any passat. Concretament ha caigut un 11%.

Si fem la diferència entre habitatge nou i de segona mà, trobem que el nou continua baixant i aquest últim trimestre es paga un 5% més barat que fa un any. En canvi, l'habitatge de segona mà ha amortit la seva caiguda i els preus ja no baixen tant com ho feien a principis d'any. Aquest índex s'utilitza per establir comparacions amb altres països europeus.

Al conjunt de l'Estat, el preu de l'habitatge ha caigut un 7% en el tercer trimestre de l'any respecte al mateix període de l'any passat. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, el preu de la vivenda suma així sis trimestres consecutius a la baixa.

Aquesta davallada es deu, sobretot, a la disminució de preus dels pisos i cases de segona mà, que al tancament del tercer trimestre costaven un 8,3% menys que el 2008.

Anar al contingut