El ministre de Justícia, Rafael Catalá
Madrid

Catalá anima Arrimadas a intentar la investidura per treure dels "llimbs" Catalunya

El ministre de Justícia diu que els catalans necessiten un govern perquè "per això van votar"

RedaccióActualitzat

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha animat la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, a intentar la investidura perquè la seva formació va ser la més votada el 21D i per tant té "legitimitat democràtica" per fer-ho.

Catalá suggereix que aquesta podria ser una fórmula per intentar que Catalunya surti dels "llimbs" en què ha quedat després d'ajornar-se el ple d'investidura dimarts. Catalá ha afirmat que els catalans "necessiten un govern" que afronti les qüestions del dia a dia, ja que "per això van votar":

"Em sembla que algun procediment hi ha d'haver, el que no es pot és quedar-se en els llimbs una situació que no hi ha investidura però no es convoquen eleccions. I així, fins quan?"

Per Catalá, que la candidata de Ciutadans no tingui la majoria al Parlament no ha de representar cap problema:

"Si no li surten els comptes, ja hem tingut algun antecedent de procés d'investidura que no va tenir majoria en el Parlament nacional i no va ser cap descrèdit pel senyor Sánchez."

El ministre ha afirmat que seran els lletrats del Parlament els que indicaran en el seu informe si ja ha començat a córrer el termini per convocar eleccions, i diu que el prudent "és esperar aquest informe" per saber quin és el criteri.

Rafael Catalá s'ha mostrat "sorprès"  per la polèmica que han suscitat les seves declaracions sobre que els polítics presos i exiliats serien inhabilitats abans del judici en aplicació de la Llei d'Enjudiciament. Diu que ell només va citar dues resolucions del Tribunal Suprem que són públiques, les del dia 12 i 29 de gener, en què "el jutge instructor Llarena fa aquesta reflexió sobre la Llei d'Enjudiciament Criminal".

Diu que ell va fer aquest comentari "a posteriori", després de les resolucions del jutge Llarena, i que qualsevol altra situació li semblaria "inimaginable":

"No he aportat cap novetat ni he tret cap conclusió, simplement m'he referit al que el jutge ja ha dit."

ARXIVAT A:
Govern empresonatArticle 155InvestiduraCs
Anar al contingut