Barcelona

Castells: "Demostrarem que CiU només volia afavorir els més rics amb la supressió de l'impost de successions"

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha carregat contra CiU per seguir demanant la supressió de l'impost de successions. Castells ha dit que després de la rebaixa fiscal aprovada al Parlament ja no té cap sentit que convergents i populars continuïn demanant-ne la supressió. En declaracions a "Els matins de TV3", Castells ha assegurat que si CiU i PP hi insisteixen, demostraran que només volen afavorir els més rics. Castells ha desmentit que aquesta reforma fiscal hagi motivat greus desacords en el si del tripartit i ha afirmat que "de posar-se d'acord en tres setmanes, no pot dir-se'n crisi de govern".

Actualitzat
Castells ha dit que el que vol CiU és que el 6% dels catalans que hereden més no paguin res. El conseller d'Economia ha repetit la importància de la reforma de l'impost de successions i ha destacat que en queden fora el 94% dels catalans. Per això, ha dit que si CiU insisteix a incloure en el seu programa electoral la supressió de l'impost de successions demostraran que el que busquen els convergents és afavorir els més rics.

El conseller d'Economia ha dit que la reforma fiscal de l'impost de successions s'ha inspirat en el sistema alemany i ha subratllat que a tot Europa hi ha impost de successions.

Antoni Castells ha dit que el desconcerta que l'oposició no reconegui l'avenç que suposa la reforma que s'ha fet i que vulguin crear una "realitat virtual" amb la col·laboració dels mitjans de comunicació. "Em nego a creure que la feina de l'oposició sigui criticar sempre", ha dit Castells.

Per últim, ha negat que l'acord per la reforma de l'impost de successions hagi dut el tripartit gairebé al trencament. "De posar-se d'acord en tres setmanes, no pot dir-se'n crisi de govern", ha conclòs Castells, que ha defugit en diverses ocasions referir-se a les friccions sorgides amb Inicitativa.


Anar al contingut