El ple de Castelldefels en el moment de votar una moció sobre el desenvolupament urbanístic de la Pineda del Castell (ACN)
Castelldefels

Castelldefels aprova construir a la Pineda del Castell enmig de protestes veïnals

El govern de Castelldefels adverteix que estaria prevaricant si aturés les obres de la Pineda del Castell

RedaccióActualitzat

El ple de l'Ajuntament de Castelldefels ha aprovat la reurbanització de la pineda del Castell enmig de fortes protestes veïnals.

El govern municipal, format pel PSC, Movem Castelldefels, ERC, Castelldefels Sí Pot i PDECat, ha assegurat que no té opcions d'aturar les obres de la Pineda del Castell i ha advertint que, si ho fes, estaria cometent un delicte de prevaricació.

Maria Miranda, alcaldessa de Castelldefels, diu que aturar aquest projecte seria prevaricar i la justícia obligaria el consistori a indemnitzar l'empresa constructora amb més de 35 milions:

"Suspendre l'obra, tal com diuen els informes, implicaria que l'equip de govern el que fem és incórrer en il·legalitat i, específicament, en un delicte de prevaricació. A més, implicaria una indemnització d'un 35 milions d'euros a l'empresa privada propietària dels terrenys i el municipi hauria de renunciar als 200 pisos de lloguer, la meitat dels quals seran de lloguer social".

Mig miler de veïns han protagonitzat una sorollosa protesta a la porta de l'Ajuntament per condemnar l'inici de la tala dels arbres de la Pineda, prèvia a l'inici de les obres.

"Ajuntament traïdor", "Cimentdefels?, no gràcies" o "Estem de dol" són algunes de les pancartes que els veïns han exhibit en una manifestació durant la qual s'han llançat ous contra la façana del consistori i s'han viscut moments puntuals de tensió.

 

Membres de la plataforma Defensem el Castell havien acampat als terrenys afectats per evitar l'entrada de les màquines per fer la tala d'arbres i van ser desallotjats pels Mossos d'Esquadra dijous al matí.

La falta d'actuació del govern municipal ha despertat dures crítiques per part de Ciutadans i del PP, que han acusat el consistori de mostrar-se passiu i de no voler negociar amb el promotor per traslladar la construcció a un altre espai de la ciutat.

Segons els informes tècnics i jurídics que el govern municipal ha presentat durant el Ple, l'Ajuntament no es pot oposar a la construcció de la Pineda del Castell i paralitzar la llicència d'obres perquè el constructor ha fet els tràmits complint la normativa i perquè no hi ha cap condició que permeti fer una revisió de la llicència. En aquest sentit, els informes assenyalen que el govern estaria prevaricant si aturés les obres i apunten que s'exposa a haver d'indemnitzar l'empresa promotora amb un import que pot arribar als 35 milions d'euros.

Anar al contingut