França / El Soler

Carod avisa que Catalunya està cansada de ser "la fàbrica d'impostos" d'Espanya

El vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha afirmat aquest dissabte que Catalunya està cansada de ser "la fàbrica d'impostos" d'Espanya. A més a més, ha dit que no tolerarà "més imposicions", després que el ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, va advertir que l'Estat aplicarà criteris propis en matèria de finançament si no s'arriba a un acord amb les comunitats autònomes. El republicà s'ha mostrat així de taxatiu en la inauguració del primer centre d'ensenyament secundari en català fora de Catalunya, al Soler, França.

Actualitzat
"Catalunya no només és solidària, sinó que és un país que té necessitats socials i objectius de modernització", ha assegurat Carod. Per tal que Catalunya deixi de ser "la fàbrica d'impostos" de què parla, el vicepresident de la Generalitat ha dit que fan falta solucions en lloc de discursos, i "menys de la supèrbia de Solbes".

Carod ha acusat el govern espanyol d'haver "considerat sempre Catalunya com a font segura de finançament" i ha afegit que "ha arribat l'hora que els catalans decideixin si Espanya els convé o no".

El primer institut català fora del territori

Josep-Lluís Carod-Rovira ha inaugurat aquest dissabte el nou edifici del centre d'ensenyament secundari en català de la Bressola, a prop de Perpinyà. A més de l'alcalde del poble, a l'acte, també hi han participat diverses personalitats polítiques, com l'expresident Jordi Pujol i representants del món econòmic, social i cultural de la Catalunya Nord.

El centre escolar, que ha costat 2,9 milions d'euros, és el primer que fa la Generalitat fora de la seva jurisdicció territorial. El nou edifici substitueix els barracons que es feien servir des de fa cinc anys i que ja eren insuficients per respondre a tota la demanda.
Anar al contingut