Madrid

Carmena: "D'Ada Colau se'n parlarà molt a Espanya i trobarem fórmules perquè ens entenguem Catalunya i la resta de l'Estat"

L'alcaldessa de Madrid diu que el referèndum a Catalunya "ha de ser no només legal sinó necessari"

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha descartat a "El matí de Catalunya Ràdio" que la falta d'entesa entre el PSOE i Podem posi en risc el seu pacte municipal amb els socialistes. En aquest sentit, ha defensat la solidesa de l'acord inicial que van tancar Ahora Madrid amb els socialistes.

"No em preocupa que el PSOE ens deixi de donar suport a Madrid, els acords són sòlids."

A més, ha explicat que durant els darrers mesos han tingut el suport de Ciutadans en algunes decisions del consistori, així com del PP.

Carmena també ha pronosticat la projecció política d'Ada Colau en un futur:

Ada Colau és una líder extraordinària, se'n parlarà molt a Espanya. És una persona amb una capacitat política extraordinària. Estic convençuda que anirem trobant fórmules, no sé quines, perquè ens entenguem Catalunya i la resta de l'estat espanyol."

Per l'alcaldessa de Madrid, cal "reinterpretar les normes" i el referèndum a Catalunya "ha de ser no només legal sinó necessari". A més, considera que no s'ha de judicialitzar la política:

"És molt important no judicialitzar la política. Utilitzar la justícia de forma sistemàtica per parlar de política mostra immaduresa política i és un error des de la perspectiva del que ha de ser el dret."

Carmena, que considera que Madrid no es pot desenvolupar sense comptar amb Barcelona i a l'inrevés, ha afirmat que el diàleg polític s'ha de centrar en la gestió de les preocupacions del ciutadà i no en l'enfrontament desqualificador i ha admès que han comès "errors", com el cas dels titellaires.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut