Investigadors buscant proves en el submarí de l'inventor danès acusat de matar una periodista sueca en un submarí
Investigadors buscant proves en el submarí de l'inventor danès acusat de matar una periodista sueca en un submarí
Copenhaguen

Cadena perpètua per a l'inventor danès que va matar una periodista sueca en un submarí

El cas va tenir molt ressò a escala internacional quan es va saber que la periodista va ser mutilada, esquarterada i llençada al mar

RedaccióActualitzat

L'inventor danès que va matar una periodista sueca en un submarí l'estiu passat ha estat condemnat a cadena perpètua. Un tribunal de Copenhaguen l'ha declarat culpable i s'ha fet seves les tesis de la fiscalia, que va demanar la màxima pena per l'assassinat de Kim Wall. Peter Madsen va esquarterar la seva víctima i la va llançar al mar Bàltic el mes d'agost des d'un submarí fabricat per ell. Així ho recull la sentència:

"El tribunal ha valorat en fixar la pena que va ser un homicidi cínic i brutal d'una periodista que havia acceptat fer una volta en el submarí de l'acusat."

El tribunal de Copenhaguen ha destacat les explicacions poc creïbles de Madsen de per què tenia utensilis com una serra al submergible, i ha tingut en compte que l'acusat ja havia convidat tres dones abans dels fets i el seu interès per la mutilació i la tortura de persones.

 

Mort per asfíxia, la hipòtesi més plausible

Tot i que encara no s'ha pogut establir la causa de la mort, la hipòtesi amb què treballa la policia és la mort per asfíxia.

La sentència, que recorrerà el condemnat, creu provat que l'inventor va lligar amb unes corretges i va torturar la periodista. En la roba d'ell i el seu cos, van trobar restes de sang coagulada de la víctima.

Peter Masden, de 47 anys, és molt popular al seu país pels seus dissenys de submarins i coets i el cas va tenir molt ressò mediàtic a escala internacional. Sobretot quan es va saber que la periodista de 30 anys va ser mutilada, esquarterada i llençada al mar.

 

 

Diverses versions de la mort

En el judici, Madsen va admetre haver esquarterat el cadàver després que la periodista morís de forma accidental. Però les versions que ha donat han estat moltes.

En un primer moment, el detingut va mantenir la seva innocència i va assegurar que havia desembarcat la noia després de l'entrevista. Un cop van aparèixer les primeres restes, Peter Madsen va canviar la seva versió i va dir que la periodista va morir en caure-li l'escotilla al cap de forma accidental. Madsen va explicar que va navegar hores sense rumb i pensant en el suïcidi fins que va decidir tirar el cos al mar, però assegura que estava sencer i portava la roba.

Després, va tornar a canviar la versió de la mort i va dir que havia mort asfixiada per una emissió de monòxid de carboni.

La sentència destaca les anàlisi forenses, però, mostren restes de violència al tors mentre estava viva i contradiu l'explicació de Madsen que les lesions les va fer quan va esquarterar el cadàver.

 

Desapareguda a principis d'agost

Kim Wall va desaparèixer a començaments d'agost en aigües del port de Copenhaguen després d'embarcar al submarí casolà de l'inventor danès per fer-li una entrevista. El submarí es va acabar enfonsant i l'únic supervivent va ser Madsen. El novio de la periodista és qui en va donar l'alerta.

 

 

La policia va començar a investigar però no van trobar el cos de la noia dins l'embarcació. Després de revisar el submarí van descobrir que l'enfonsament havia estat intencionat.

Deu dies després, un ciclista que passejava per l'illa d'Amager va descobrir el cos i va avisar les autoritats. Els agents es van desplaçar fins al lloc i van recollir el cos, al qual faltava cap, braços i cames.

Era a l'octubre quan els bussos de la Marina danesa van trobar el cap i les extremitats dins d'un sac, mentre que la seva roba va parèixer en un segon sac, on també hi havia un ganivet. La identificació es va fer a partir de la radiografia dental.

 

 

Anar al contingut