Nova York

Bush esperona l'ONU a lluitar contra la tirania i la falta de llibertats

El president dels Estats Units, George W. Bush, ha instat la comunitat internacional a imposar sancions contra la junta militar de Birmània. En el discurs que ha pronunciat davant l'Assemblea General de l'ONU, George Bush ha defensat la lluita contra la tirania i la falta de llibertats al món, per referir-se a la situació que s'està vivint al país asiàtic, on milers de persones es manifesten des de fa dies en contra del règim que els governa. A banda de Birmània, Bush també ha denunciat la falta de llibertats a Cuba, fet que ha provocat que la delegació cubana abandonés la sala de l'Assemblea General.

Actualitzat

Aprofitant el marc de les Nacions Unides, el president dels Estats Units, George W. Bush, ha anunciat noves sancions contra la dictadura militar birmana. Unes sancions que afectaran directament els jerarques del règim i tots aquells que els donin suport financer. En la seva intervenció, Bush ha dit que "els Estats Units reforçarem les sancions econòmiques als líders del règim i als seus suports financers. Negarem el visat a tots aquells responsables de les més deplorables violacions dels drets humans".

Londres també s'ha posicionat a favor de noves sancions si el govern birmà escull "la mala opció". París, per la seva banda, ha advertit els militars birmans de represàlies si reprimeixen violentament les manifestacions democràtiques.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut