Breivik, amb un somriure, en la lectura del veredicte. (Foto: EFE)
Breivik ha rebut la lectura del veredicte amb un somriure. (Foto: EFE)
Oslo

Breivik demana perdó per no haver matat més gent en els atemptats d'Oslo i Utoya

El responsable de les matances d'Oslo i Utoya, Anders Behring Breivik, s'ha desentès de la condemna de 21 anys de presó que li han imposat i ha demanat perdó als "militants nacionalistes" per no haver matat més gent durant els atacs del juliol de l'any passat, que van deixar 77 morts.

RedaccióActualitzat
El responsable de les matances d'Oslo i Utoya, Anders Behring Breivik, s'ha desentès de la condemna de 21 anys de presó que li han imposat i ha demanat perdó als "militants nacionalistes" per no haver matat més gent durant els atacs del juliol de l'any passat, que van deixar 77 morts, segons les seves primeres declaracions després de la sentència, recollides per Sky News.

Com ja ha avançat el seu equip d'advocats, Breivik no apel·larà el veredicte. L'autor confés de la massacre ha declarat que el judici "ha estat il·legítim" i entén que qualsevol decisió per rebatre la sentència seria un manera de reconèixer el tribunal, cosa que no vol fer. "Des del meu punt de vista, aquesta sentència i aquest judici són il·legítims però no puc apel·lar contra això perquè si ho faig, legitimaria el tribunal", ha declarat.

Breivik serà reclòs a la presó d'Ila, als afores d'Oslo, en una cel·la relativament espaiosa de les que inclouen una sala d'exercicis, un ordinador i una televisió. La pena de 21 anys de presó es podria ampliar quan l'hagi complert si les autoritats consideren, passat aquest temps, que segueix sent un perill per a la societat.
Anar al contingut