Oslo

La justícia noruega considera Breivik mentalment sa i el condemna a 21 anys de presó prorrogables

Finalment, el tribunal que ha jutjat Breivik per l'atemptat d'Oslo i la matança d'Utoya en què van morir 77 persones no l'ha considerat un malalt mental.

RedaccióActualitzat
Anders Breivik és un criminal, no un malalt mental. Almenys això és el que ha considerat la justícia noruega, que l'ha condemnat a la pena per custòdia de 21 anys de presó prorrogables en considerar-lo penalment responsable dels atemptats de fa un any a Noruega, en els quals van morir 77 persones.

Així, el jutge ha desatès la petició de la fiscalia, que demanava que fos declarat malalt mental perquè l'ingressessin en un psiquiàtric a perpetuïtat.

Molts dels supervivents de la matança i famílies de les víctimes esperaven que el tribunal el considerés mentalment sa perquè el fet contrari hauria reduït la seva responsabilitat en els atacs.  

El condemnat, que sempre ha defensat estar mentalment sa i ja havia avançat que si se'l considerava un malalt mental apel·laria la sentència, afronta la possibilitat d'una extensió indefinida de la sentència.

Breivik, de 33 anys, va admetre durant el judici haver detonat la bomba d'Oslo, que va acabar amb la vida de vuit persones, abans d'anar-se'n a l'illa d'Utoya i matar-ne 69 més en un campament de les Joventuts Laboristes.

Des de la presó d'Ila, on ha estat reclòs de manera preventiva durant l'últim any a l'espera de sentència, l'assassí confés també s'havia refermat un cop més en els seus actes i insistia que ho havia fet per defensar la seva ètnia.

La condemna tanca un malson a Noruega que va començar el 22 de juliol de l'any passat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut