Carles Puigdemont
Carles Puigdemont
Brussel·les

Bèlgica tanca definitivament el procediment contra Puigdemont

El jutge ha acceptat la retirada de l'ordre europea de detenció per part de la justícia espanyola de Puigdemont i els quatre consellers cessats a Bèlgica

RedaccióActualitzat

Tancada definitivament a Brussel·les la petició d'extradició del president català cessat pel 155, Carles Puigdemont. La vista al Palau de Justícia de Brussel·les ha estat molt curta, uns 5 minuts, i ha servit al jutge per donar per tancat també el procediment a Bèlgica dels quatre consellers destituïts pel 155: Clara Ponsatí, Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig.

Aquest era l'últim tràmit després que la justícia espanyola va retirar les ordres europees de detenció contra ells davant la possibilitat que se'ls entregués a Espanya només per alguns delictes dels quals se'ls acusa.

El mateix dia ja van quedar sense efecte les mesures cautelars, en demanar-ho la fiscalia, i que els mantenien en llibertat vigilada, cosa que els pemet abandonar lliurement Bèlgica si ho volen. Només serien detinguts si entren a Espanya, on segueix vigent una ordre de detenció contra ells. 

L'arxivament del cas a Bèlgica es produeix amb Mariano Rajoy a Brussel·les per una cimera de caps d'estat i de govern dels 28 que comença aquest migdia a Brussel·les.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependència
Anar al contingut