Un autocar dels passatgers, aturat davant la basílica.
Un autocar dels passatgers, aturat davant la basílica.
Barcelona

Barcelona prohibirà l'accés d'autocars turístics a l'illa de la Sagrada Família

L'Ajuntament de Barcelona prohibirà l'accés d'autocars turístics a l'illa de la Sagrada Família a partir de la primavera del 2012. Després de les queixes dels veïns, el consistori s'ha decidit a reordenar el trànsit en una zona on s'han arribat a concentrar 60 vehicles d'aquesta mena per hora. L'Ajuntament ampliarà les voreres de davant de la basílica i traslladarà les 9 parades d'autocars que hi ha davant de les façanes del Naixement i de la Passió.

RedaccióActualitzat
La prohibició entrarà en vigor a partir de la Setmana Santa de l'any que ve, segons ha explicat el regidor de l'Eixample, Gerard Ardanuy. Desapareixeran les parades que hi ha als carrers de Sardenya i de la Marina, on s'ampliaran les voreres. Dels cinc metres característics de l'Eixample se'n passarà a tenir 7,25, en un intent de fer la zona més pacífica per als vianants i els veïns, sotmesos a una pressió turística que els ha fet alçar la veu en més d'una ocasió.

L'espai que perdran els autocars es compensarà amb més places d'aparcament per a autocars al districte, que passaran de les 44 que hi ha ara a les 52. A més, es crearan tres itineraris perquè els turistes accedeixin a peu fins al temple des d'aquests aparcaments nous, que se situaran a l'avinguda Diagonal amb la plaça Neruda, a Consell de Cent amb Lepant i als entorns de la Monumental.

Segons Ardanuy, les actuacions a la zona suposaran una inversió de 700.000 euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut