Barcelona

La Sagrada Família podria estar acabada d'aquí 15 anys

Finalment, hi ha una possible data per a l'acabament de les obres del temple de la Sagrada Família. Podria estar acabada d'aquí 15 o 17 anys, "si no hi ha res de nou". Així ho ha assegurat el president del Patronat del temple, Joan Rigol, que ha admès, però, que es tracta d'una dada "purament subjectiva". Rigol també ha anunciat que té la intenció de deixar el càrrec a finals d'aquest mateix mes, perquè "s'han complert els objectius que es van marcar". En una roda premsa en què a més de l'estat de les obres s'ha fet balanç dels visitants del 2011, s'ha fet públic que a partir d'ara les entrades també es podran adquirir "online".

Actualitzat
L'obra que va començar Gaudí el 1883 i que semblava que no s'acabaria mai, té ara, com a mínim, una data de finalització. Podria estar enllestida entre el 2026 i el 2028. Els nous terminis d'execució de les obres que ha donat a conèixer el Patronat de la Sagrada Família suposaran que d'aquí tres anys s'haurà acabat la sagristia, de 40 metres d'altura i que inclourà en el seu soterrani una sala d'actes amb capacitat per a 250 persones i sales annexes per a grups de treball.

L'objectiu de més envergadura, però, és la construcció de les sis torres centrals, de les quals cinc ja estan començades: les dels quatre evangelistes, que ja s'alcen 66 metres, i la de l'absis. La torre central, que arribarà als 170 metres d'altura, començarà d'aquí dos anys, i quan estigui finalitzada, d'aquí set, tindrà al cim, segons Rigol, una creu de quatre braços a la qual es podrà accedir en ascensor i per escales.

Caldran fins a 17 anys més per posar punt final a la façana de la Glòria.

Rigol plega

El president del patronat, Joan Rigol, ha fet una altre anunci important en la roda de premsa de balanç de l'activitat de la basílica: a finals de setembre plegarà del càrrec. Rigol ha assegurat que ja ha culminat una etapa, com veure acabat l'interior del temple i millorar el respecte a l'interior de la basílica

També considera que cal deixar pas a noves persones que acabin el projecte. És per això que ha explicat que ha demanat el relleu a l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i ha afegit que no sap qui el substituirà i que no pot influir en aquesta decisió.

Entrades "online" per evitar cues

Potenciar la venda d'entrades per internet per evitar aglomeracions dins i fora del temple i repartir les visites durant tot el dia, evitant així les cues en hores punta i millorant la qualitat de vida dels veïns. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat el director general, Xavier Miralles, en la roda de premsa anual sobre les obres del temple.

La intenció és distribuir entre el 85 i el 90% d'entrades per internet, tot i que no s'abandonarà la venda tradicional per taquilla. El projecte s'aplicarà en dues fases, que es completarà a començament del 2012, primer per a les entrades de grups i després per a les individuals, de manera que no coincideixin dins de l'edifici més de 3.000 persones alhora.

Després de dos anys, el nombre de turistes que visiten la basílica ha repuntat i s'espera que aquest any superin els 3,2 milions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut