Saragossa

Barcelona i Cambrils reben la Medalla d'Or de Saragossa pel 17A amb certa polèmica

Durant l'acte, un grup de gent, amb banderes d'Espanya, han xiulat des de fora per mostrar rebuig al procés independentista de Catalunya

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte a la tarda, la ciutat de Barcelona i la població de Cambrils han rebut la Medalla d'Or de la ciutat de Saragossa.
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de Cambrils, Camí Mendoza, han recollit les medalles atorgades per l'actitud de les dues ciutats davant dels atemptats jihadistes del 17 d'agost.

 

En el seu discurs d'agraïment, Colau ha dit que Barcelona continuarà sent sempre la casa dels saragossans "passi el que passi", i ha recordat emocionada el comportament exemplar i la reacció solidària dels professionals i de la societat.

"La ciutat va ser molt valenta i els professionals van ser molt valents. I malgrat que potser les seves vides estaven en perill, no van dubtar. Cap d'ells va dubtar a donar-ho tot per atendre les víctimes, per salvar vides, per fer front al terror. I igual que aquests professionals de la seguretat i de les emergències, ho va fer el conjunt de la ciutat: ho van fer tots els comerciants de la Rambla, els veïns, que van obrir casa seva, els seus comerços, per donar refugi a la gent que fugia presa del pànic."

 

 

L'acte s'ha fet a l'Ajuntament de la ciutat amb motiu de la celebració de la Mare de Déu del Pilar, patrona de Saragossa, i ve precedit de polèmica: una gran campanya a Change.org que rebutjava la presència d'Ada Colau i Camí Mendoza a Saragossa per recollir els premis. Finalment, per problemes d'agenda, l'alcaldessa de Barcelona no s'ha quedat a la lectura del pregó.

Durant l'acte d'entrega de les medalles, un grup de gent, amb banderes d'Espanya, han xiulat des de fora per mostrar rebuig al procés independentista de Catalunya.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorisme
Anar al contingut