Barcelona aprova l'ampliació pressupostària amb els vots de BComú, ERC i PSC i l'abstenció de la CUP

Els primers comptes del govern d'Ada Colau tiren endavant amb 20 vots favor, 18 en contra i 3 abstencions

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat l'ampliació pressupostària de 275,5 milions d'euros dels comptes prorrogats. Amb els vots a favor de BComú, ERC i PSC, l'abstenció de la CUP i el vot en contra de CiU, C's i PP, finalment tenen llum verda els primers pressupostos del govern d'Ada Colau. En total, 20 vots a favor, 18 en contra i 3 abstencions.

En un ple extraordinari que ha durat menys d'una hora, tant l'alcaldessa, Ada Colau, com el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, han agraït el suport de les formacions que han facilitat l'aprovació per una modificació "necessària i justa".

En alguns moments, més que un debat pressupostari, els grups han convertit el ple en un preludi del debat sobre l'ampliació de govern. Alfred Bosch (ERC) ha instat Colau a escollir soci entre republicans i socialistes, Collboni (PSC) ha reivindicat l'obra dels socialistes a la ciutat i Maria Rovira (CUP) ha advertit que no avalaran la continuïtat del model "maragallista".

Ampliació concentrada en despeses corrents i de capital

Davant la dificultat d'assolir un consens que permetés aprovar uns nous pressupostos, finalment el govern de Barcelona en Comú va optar per una modificació pressupostària ambiciosa, de fins a 366,8 milions, fet que significa un increment net del pressupost executat de 275,5 milions per aquest any.

Els 275,5 milions d'increment es concentren en despeses corrents i de capital, dels quals 114,4 es destinaran a inversions, 158,1 aniran a despesa corrent (d'aquests, 39,1 per a programes socials) i 2,9 a actius financers. Amb aquests canvis, les despeses financeres del consistori pugen fins a 2.549,4 milions, un augment del 7,6% respecte als comptes de 2015. Pel que fa a la cohesió territorial i l'increment de recursos per als barris, la modificació augmenta un 16% els recursos corrents que gestionaran directament els districtes.

La CUP va decidir en les assemblees d'aquest dimecres abstenir-se, la qual cosa ha permès que tiri endavant la modificació pressupostària. Fa quinze dies, el govern municipal va suspendre a última hora el ple davant la impossibilitat d'aprovar els comptes. Després de dues setmanes de negociacions, en el segon ple extraordinari els comptes han tirat endavant.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut