Barcelona

Se suspèn el ple de l'Ajuntament de Barcelona que havia de votar els pressupostos

L'equip de govern només tenia confirmat el suport d'ERC i del PSC en un ple extraordinari convocat amb la intenció d'aprovar una ampliació pressupostària de 275 milions d'euros

RedaccióActualitzat

L'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona no ha aconseguit prou suports per aprovar els pressupostos d'aquest any, tal com tenia previst, al ple extraordinari convocat per a aquest dilluns al migdia, i l'ha acabat suspenent. Després de l'anunci de la CUP de votar-hi en contra, Ciutadans també ha anunciat que el seu vot serà negatiu.

Barcelona en Comú només comptava amb els vots a favor d'Esquerra Republicana i del PSC, però no en sumaven prou, i necessitava com a mínim un vot més a favor dels pressupostos, o bé dues abstencions. El pressupost actual de l'Ajuntament de Barcelona, prorrogat de la legislatura anterior, és de 2.600 milions d'euros. L'equip de l'alcaldessa, Ada Colau, demana una ampliació de 275 milions d'euros per atendre urgències socials.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha explicat que aquest mateix dilluns representants del govern municipal s'han reunit amb representants de la CUP per desbloquejar la situació, però no han aconseguit el suport per avui mateix:

"La reunió d'avui amb la CUP ha estat profitosa, s'han aclarit dubtes, i s'ha fixat calendarització en el curt termini per poder treballar els temes que la CUP havia posat sobre la taula.  Estem d'acord amb el fons de les propostes que ens han fet, no hi ha una discrepància de fons, i ara el que cal és establir els espais de diàleg per poder afinar cadascuna d'aquestes propostes."

"No podem deixar que aquests 275 milions es quedin a la caixa, i cada dia i cada setmana que passa hi ha coses que són més complicades d'executar. Per això fem una crida a la responsabilitat, creiem que són uns bons pressupostos, que s'han dialogat molt amb diferents forces polítiques. Evidentment la prioritat del govern és fer els pressupostos més socials possibles, creiem que s'està produint un canvi històric en aquests termes, en l'aposta social que fa aquest pressupost."

La CUP considera que els pressupostos de Colau no són gens rupturistes. Els regidors de l'esquerra independentista busquen canvis més radicals en les ajudes socials. Per això volen continuar negociant. Ho ha explicat a Catalunya Ràdio la presidenta del grup municipal dels cupaires, María José Lecha:

"Considerem que el que no s'ha fet totes aquestes setmanes, no es pot fer ara a corre-cuita. I tenint en compte que és una modificació pressupostària, nosaltres obrim la porta que es torni a reprendre el procés de modificar els comptes que es faria durant setmanes perquè es presentin mesures d'emergència social."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut